DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkisinden sonra Okan Bayülgen’e

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkisinden sonra Okan Bayülgen’e

TRT’nin reyting rekorları kıran dizisi ‘Diriliş Ertuğrul’a yapılan sansürden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Okan Bayülgen’e tepki göstermişti.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ’43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’ töreninde TRT1’in reyting rekorları kıran dizisi ‘Diriliş Ertuğrul’, ‘En iyi dizi’ ödülüne layık görülmüştü.Ödülü almak için sahneye gelen dizinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ’ın konuşma yapması engellenmiş, dizi ekibi sahneden hızlıca ayrılmıştı.Dizi ekibinin sosyal medyadan gösterdiği tepkiye bir destekte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelmişti.Dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Okan Bayülgen’in özür dilemesi yerine, diziyi daha önce hiç izlemediğini ve fırsat bulursa izleyeceğini söylemişti. Bozdağ sözlerini “Bütün dünyanın farkında olduğu ve konuştuğu bir dizinin yeni farkına varması Bayülgen’in kendi ayıbıdır. Mümkünse dizimizi izlemesin. Kendisinin dizimizden alacağı hiçbir kıymet değeri olamayacağını konuşması bizlere göstermiştir” diyerek tamamlamıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ödül töreninde yaşanan skandala tepki göstermiş, Okan Bayülgen içinde “Beyefendi izleyememiş. Fırsat bulursa izleyecekmiş. Kardeşlerim, başkaların bizi anlamasını ve hakkıyla anlatmasını beklemenin boş bir çaba olduğunu artık biz çok iyi biliyoruz” demişti.

KANAL D TEPKİLERDEN ÇEKİNDİ

Uzun yıllar Kanal D ekranlarında program yapan Okan Bayülgen, 6 yıl aradan sonra tekrar Kanal D ekranlarında program yapacaktı. 14 Kasım’da yayınlanması beklenen programın askıya alındığı iddia edildi. Okan Bayülgen’in programının ne zaman yayınlanacağı belirsizliğini korurken, kanal yönetiminin tepkilerden çekindiği için böyle bir karar verdiği iddia edildi.

NUMAN KURTULMUŞ’TA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve binlerce sosyal medya kullanıcısının tepki gösterdiği ödül töreni skandalına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’ta şu sözlerle tepki göstermişti;

Diriliş Ertuğrul, iki akşam evvel maalesef hiç hak etmediği bir muamele ile karşı karşıya kaldı. Bir ödül töreninde karşılaştığı o son derece yanlış tavrı kınadığımızı ifade etmek isterim” diyen Kurtulmuş, şunları söyledi:“TRT’nin son zamanlarda ortaya koyduğu tarihi dizilerin, halkımızın büyük bir kesimi tarafından ilgiyle izlendiği de malumdur. Bu çerçevede Diriliş Ertuğrul dizisinin, Türkiye için bir marka olduğunu, TRT’nin göz bebeği bir dizi olduğunu ifade etmek isterim.Diriliş Ertuğrul dizisine TRT’nin kapılarını açanlara teşekkürlerimi sunuyorum. Diriliş Ertuğrul, birilerinin vereceği bir ödüle muhtaç değildir. Diriliş dizisinin ödülünü milletimiz veriyor ve yayınlandığı her akşam birinci oluyor, özeti de ikinci oluyor. Diriliş’e emeği geçenlere, Diriliş’e TRT’nin kapısını açanlara teşekkür ediyoruz, emeğiniz var olsun. Diriliş gibi nice dizileri yapacağız, yaptıracağız. Türkiye’de bu aziz milletin, tarihiyle, kültürüyle buluşmasının önünü açacağız ve bu yolda ilerleyeceğiz.”