DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bu da oldu! Camiden “Sakal-ı Şerif” çaldılar

Bu da oldu! Camiden “Sakal-ı Şerif” çaldılar

Yok artık dediğimiz olaylara bir yenisi daha eklendi. Kocaeli’nde bulunan bir camiye giren hırsızlar “Sakal-ı Şerif” çaldılar

Türkiye bir sabaha daha şok eden olayla karşılaştı.  Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’ndeki Yalı Camii’nde bulunan “Sakal-ı Şerif” çalındı.Ramazan ayının gelmesiyle camilere akın ediyor. Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nde bulunan Yalı Camii’ne giden vatandaşlar bu olayla sarsıldı. Teravih namazı için toplanan cemaat “Sakal-ı Şerif”in bulunduğu kutunun açık olduğunu fark edince hemen Yalı Camii’nin imamına haber verdiler. Olay yerine gelen imam sergilenmek üzere camide bulunan Sakal-ı Şerif’in çalındığını fark etti.

Sakal-ı Şerif’in çalınması polis ekiplerini alarma geçirdi

Sakal-ı Şerif’in çalındığını fark eden Yalı Camii’nin imamı Hikmet Akça olayı güvenlik ekiplerine ihbar etti. Camiye teravih namazı için gelen kadınların fark ettiği olay tüm bölge halkını şoka uğrattı. İmamın ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri Sakal-ı Şerif’in saklandığı yere gitti. Çalındığı fark edilen Sakal-ı Şerif’in bulunduğu kutu üzerinden parmak izlerini alan polisler incelenmesi için gerekli mercilere gönderdi.Bu skandal olayın ardından Yalı Camii Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Öztok konuyla ilgili açıklama yaptı. Yalı Camii Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Öztok, açıklamasına  “Bu cami 100 yıllık tarihi bir cami. Çok şaşkın bir haldeyiz, böyle bir olay ilk defa yaşıyoruz” sözleriyle devam etti. İmamın ihbarı üzerine olay yerine intikal eden polisler yaşanan bu olay ile ilgili soruşturma başlattı.Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’ndeki Yalı Camii’nde bulunan “Sakal-ı Şerif” her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan da teravih namazı ve ibadet etmek için camiye gelen vatandaşlara sergilenmek için getirildiği açıklandı.

Sakal-ı Şerif nedir?

sakali serif nedirMüslümanların sevgili Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v) mübarek saçına veya sakalına Sakal-ı Şerif denir. Sakal-ı Şerif’in diğer bir adı ise  lıhye-i şerif’dir. Sakal-ı Şerif’lerin nasıl elde edildiği merak konusu olmuştu. Konuyla ilgili yapılan açıklamalara göre Sakal-ı Şerif, Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v) in traş olduğu sırada kesilen mübarek sakallarından bazı sahabelere teberrüken verdiği gibi rivayetler ortaya çıkmıştır.Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v) in traş ettiği sakalının yanı sıra saçlarını da en titiz halde saklayan sahabeler vardır. En titiz ve en güzel halde saklanan Sakal-ı Şerif günümüze kadar gelmiştir.