DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Dallas polisinden saldırı açıklaması

Dallas polisinden saldırı açıklaması

Dallas Emniyet Müdürü şüphelinin polisin siyahları öldürmesi üzerine sinirlenip beyaz polis memurlarını öldürmek istediğini ifade etti.

Dallas Emniyet Müdürü şüphelinin polisin siyahları öldürmesi üzerine sinirlenip beyaz polis memurlarını öldürmek istediğini ifade etti.Dallas Emniyet Müdürü David Brown saldırıyı gerçekleştiren şüpheli ile ilgili yaptığı açıklamada şüphelinin tek başına hareket ettiğini öne sürdü. İki siyahın öldürülmesinin ardından çalkalanan Amerika’da düzenlenen protestolarda bir saldırı daha gerçekleşti. Dallas’ta polisleri hedef alan saldırıda 5 polis yaşamını yitirdi. 6 polis ve 1 sivil saldırıdan ağır yaralı olarak kurtarıldı.Saldırının hemen ardından 3 kişinin gözaltına alındığı bilgisi verildi. Bir şüphelinin ise sıkıştırıldığı garajda intihar ettiği iddia edildi. Fakat intihar değil de polisin attığı bombalar sonucunda öldürüldüğü açıklandı.Dallas Emniyet Müdürü David Brown konuyla ilgili yaptığı açıklama da ise, “son günlerde polisin siyahları öldürdüğü olaylara ve beyazlara öfkeli olduğunu, beyazları, özellikle de beyaz polis memurlarını öldürmek istediğini” ifade etti. David Brown açıklamasının devamında ise “Şüpheli herhangi bir grupla bağlantılı olmadığını ve bunu tek başına yaptığını söyledi” dedi.Dallas’ta gerçekleşen saldırıya kaç kişinin karıştığını söylemekten geri çekinen David Brown “Şüphelileri haberdar etmek istemiyoruz” diye konuştu.Dallas Emniyet Müdürü David Brown önceki açıklamasında da “Şüphelilerin kendilerini polisleri üçgene alacak şekilde konumlandırdıklarına inanıyoruz. Öldürebildikleri kadar çok emniyet yetkilisini öldürmeyi planlamışlar” şeklinde konuştu.

Barack Obama’dan Dallas saldırısına tepki

Dallas’ta polisleri hedef alan protesto esnasında düzenlenen terör saldırısına ilişkin Barack Obama’dan ilk tepki geldi.Düzenlenen NATO zirvesine katılmak için Polonya’ya giden Amerika Devlet Başkanı Barack Obama saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Barack Obama “Önceden planlanmış vahşi ve aşağılık bir saldırı” olarak adlandırdı.Saldırının ardından basın toplantısı düzenleyen Barack Obama açıklamalarına “Emniyet görevlileri barışçıl bir gösteride insanları korumak için görevlerini yaparken saldırıya uğradı. FBI, Dallas emniyetiyle irtibat içerisinde. Bu saldırıyla ilişkili herkes gereken cezayı alacak. Adalet yerini bulacak” sözleriyle devam etti.Dallas’ta meydana gelen hain terör saldırısında yaşamını yitiren polislerin eş, dost ve akrabalarına “Bugün emniyet güçlerinin bizim güvenliğimizi sağlamak için yaptığı fedakarlıkların yürek burkan bir örneğini gördük” ifadeleriyle acılarını paylaştı.

Dallas’ta 11 polise silahlı saldırı nasıl gerçekleşti

Dallas’ta polislere yönelik yapılan silahlı saldırı sonucunda 11 polisten üçünün hayatını kaybettiği ve sekizinin de ağır yaralı olduğu açıklandı.Amerika son günlerini Minnesota ve Louisiana eyaletlerinde iki siyahın polis vurularak öldürülmesinin ardından düzenlenen protesto ve eylemlerle geçiriyordu. Bu eylemler esnasında polislerle yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 11 polis hedef alındı. Saldırının ardından Dallas polisi, hedef alınan polisler hakkında açıklama yaptı. İlk verilen bilgilere göre 3 polisin hayattını kaybettiği ve 8 polisin de ağır yaralandığı açıklandı. Daha sonradan ise saldırıda hayatını kaybeden polislerin sayısının 4’e yükseldiği bildirildi.Dallas’taki saldırının gerçekleştiği esnada olay yerinde bulunan vatandaşlar olayı anlattı. Duyulan sesleri önce hava fişek sanan vatandaşlar hemen arkasından gelen silah sesleri ile saldırının olduğunu fark edip olay yerinden uzaklaştıklarını söylediler. Olay sırasında olup bitenleri kamera kaydına alan vatandaş videoyu twitter hesabından yayınladı. Yayınlanan video da ise saldırıya ait silah seslerinin net bir şekilde duyulduğu fark edildi.Olayın hemen ardından güvenlik önlemleri alınıp soruşturma başlatıldı. Saldırıyı gerçekleştiren zanlılar televizyon kanallarında arandığı haberleri yer aldı. Televizyonlar saldırıyı gerçekleştiren iki zanlıdan birinin o gece çekildiği kamuflajlı resmini yayımladı.dallas-saldiri1

“Bize onu bulmamız için lütfen yardım edin”

Dallas Emniyet Müdürlüğü zanlıların bir an önce yakalanması için vatandaşlardan yardım istedi. “Bize onu bulmamız için lütfen yardım edin” yazısı ile twitter hesabından seslendi. Hemen ardından gelen açıklamada ise saldırıyı gerçekleştiren iki zanlının da teslim olduğu açıklandı. Teslim olan zanlılar hemen gözaltına alındı.