DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Dallas’ta yeni ‘şüpheli şahıs’ ihbarı

Dallas’ta yeni ‘şüpheli şahıs’ ihbarı

Dallas’ta meydana gelen saldırı sonrasında yoğun güvenlik önlemleri alındı. 5 polisin hayatını kaybettiği saldırıda diken üstünde olan polis ekiplerine ‘şüpheli şahıs’ alarmı yapıldı. Yapılan ihbar üzerine emniyet güçleri alarma geçti.\r\n\r\n

Dallas’ta meydana gelen saldırı sonrasında yoğun güvenlik önlemleri alındı. 5 polisin hayatını kaybettiği saldırıda diken üstünde olan polis ekiplerine ‘şüpheli şahıs’ alarmı yapıldı. Yapılan ihbar üzerine emniyet güçleri alarma geçti.dallas-image

Dallas’ta 11 polise silahlı saldırı

Dallas’ta polislere yönelik yapılan silahlı saldırı sonucunda 11 polisten beşinin hayatını kaybettiği ve sekizinin de ağır yaralı olduğu açıklandı.

Amerika son günlerini Minnesota ve Louisiana eyaletlerinde iki siyahın polis vurularak öldürülmesinin ardından düzenlenen protesto ve eylemlerle geçiriyordu. Bu eylemler esnasında polislerle yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 11 polis hedef alındı. Saldırının ardından Dallas polisi, hedef alınan polisler hakkında açıklama yaptı. İlk verilen bilgilere göre 3 polisin hayattını kaybettiği ve 8 polisin de ağır yaralandığı açıklandı. Daha sonradan ise saldırıda hayatını kaybeden polislerin sayısının 4’e yükseldiği bildirildi.

ABD polisine yapılan ihbarın ardından SWAT (Special Weapons and Tactics – Özel Silahlar ve Taktikler) timleri hemen alarma geçti. Dallas Emniyet Müdürlüğü otoparkında arama yaptılar.

Dallas’ta Micah X. Johnson’un gerçekleştirdiği saldırıyı “Black Power Political Organization” adlı örgüt üstlenmesinin ardından güvenlik güçlerine yönelik yapılan tehditler nedeni ile ülke genelindeki tedirginlik üst düzeye çıktı. Saldırının etkisi ile güvenlik derecesini arttıran polisler ikili timler halinde görev almaya başladı. Çevredeki bir çok binaların tepelerine keskin nişancılar yerleştirildi. Keskin nişancılar tüm gün boyunca tetikte beklediler.

Gelen ihbarla harekete geçen Dallas Polisi helikopter, keskin nişancı, SWAT ve K köpekleri ile aramayı genişlettiler. Saatler süren aramalar ile birlikte yollar trafiğe kapatıldı ve hafif raylı ulaşım seferlerine ara verildi. Polis arama çalışmaları kapsamında habercilerin canlı yayın yapmasını istemedi.

Dallas polisi tüm aramalar sonucunda hiçbir şüpheli bir duruma rastlanmadığı açıklandı.