DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Darbeci subaylar ile ilgili Almanya’dan şok açıklama!

Darbeci subaylar ile ilgili Almanya’dan şok açıklama!

Almanya İçişleri Bakanı de Maiziere, Darbeci subaylar ile ilgili Almanya’dan şok açıklama geldi. Türkiye’den yapılan çağrıya red cevabı..15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişiminin ardından NATO’da görev yapan 40’a yakın Türk askerinin yaptığı savunma başvurusunda Türkiye’ye kötü haber geldi. Bu konuda Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Türkiye’ye özel bir durum sergilenmeyeceğini ifade etti. Darbeci subaylar ile ilgili

Almanya İçişleri Bakanı de Maiziere, Darbeci subaylar ile ilgili Almanya’dan şok açıklama geldi. Türkiye’den yapılan çağrıya red cevabı..15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişiminin ardından NATO’da görev yapan 40’a yakın Türk askerinin yaptığı savunma başvurusunda Türkiye’ye kötü haber geldi. Bu konuda Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Türkiye’ye özel bir durum sergilenmeyeceğini ifade etti.

Darbeci subaylar ile ilgili Almanya’dan şok açıklama!

Thomas de Maiziere, Passauer Neuen Presse gazetesine yaptığı konuşmasında Almanya’dan sığınma talep eden Türk askerlerle ilgili hükümetin tavrının ne olacağı sorusuna “Türkiye’den bize hep sığınma başvuruları oldu. Ancak kabul edinme oranı oldukça düşük, bu oran 2016 itibariyle yüzde 8 düzeyinde. Son altı ayda Türkiye’den sığınma başvuruları artış gösterdi. Şu net, her iltica prosedürü ayrı değerlendirilir. Federal Göç ve Mülteciler Dairesi kararlarını yasalar çerçevesinde ve tek başına verir. Daima başvuru yapanların anlattıkları kaçış gerekçesine bakılır. Bu kuşkusuz Türklerin yaptığı başvurular için de geçerli. Burada Türkiye’ye özel bir uygulama yok” şeklinde cevap verdi.

“DİTİB Türkiye’yle bağımsız olsun”

Ayrıca DİTİB ile ilgili yöneltilen soruya da “Ben DİTİB’e şunu öneririm -bunu görüşmelerimizde onlara da söyledim- Ankara’nın siyasi etkisi ya da istismarından etkilenmemek için kendilerine Türkiye’den bağımsız bir rol bulsunlar. DİTİB içerisinde bu yönde bir tartışma olduğunu biliyorum. Bunu olumlu buluyorum” ifadelerini kullandı.