DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
David Cameron’un yerine gelecek isim belli oldu

David Cameron’un yerine gelecek isim belli oldu

AB referandumunda alınan sonucun sesleri hala yükseliyor. David Cameron’un istifa etmesinin ardından İngiltere’nin başına yeniden kimin geçeceği tartışılırken, beklenen açıklama geldi.

AB referandumunda alınan sonucun sesleri hala yükseliyor.  David Cameron’un istifa etmesinin ardından İngiltere’nin başına yeniden kimin geçeceği tartışılırken, beklenen açıklama geldi.İngiltere’de gerçekleşen büyük referandum sonrası çıkan Brexit kararının şoku yaşanırken, oyların kesinleşmesi ile David Cameron istifa edeceğini açıklamıştı. 3 ay sonra görevini sonlandıracak olan David Cameron’un yerine geçeceği beklenen isimlerin en başında Londra’nın eski belediye başkanı Boris Johnson geliyor.David Cameron, geçen sene tek başına iktidar koltuğuna oturtan İngiliz halkına AB referandumu öncesi bir baskı da bulunmamıştı. Bunun tam aksine herkesi kendi kararları ve görüşleri üzerine özgür bırakmıştı. Cameron’un yerine gelecek isim olan Boris Johnson ve birçok Muhafazakâr Partili siyasetçi AB’den ayrılma yanlısıydı.Yapılan iki seçim süresince 2 seçim zaferi yaşayan ve 2005’den beri başbakanlık koltuğun yer alan David Cameron’un istifa kararının tepkileri devam ediyor.Prime Minister David Cameron, speaking at the opening of the GAVI Alliance immunisations pledging conference in London, June 13 2011Boris Johnson’a protestoİngiltere başbakanı Cameron’un istifasının ardından yerine geçmesi beklenen muhtemel aday Boris Johnson protesto edildi. Referandum oylamasının ardından Londra eski belediye başkanı Boris Johnson’un evinin önünde toplanan AB yanlılarından oluşan grup siyasetçiyi yuhladı.Londra eski belediye başkanı Boris Johnson evinden aracına doğru ilerken, evinin önünde toplanan AB yanlısı grubun yuh sesleriyle şoka uğradı.

David Cameron’un istifa kararı

Cameron çıkan Brexit kararının çıkması ile birlikte ekim ayında parti kongresindeki görevini bırakacağını açıkladı.Cameron, “Britanya’da yaşayanlar tarihteki en büyük seçimi yaptı ve insanların kararına saygı duyuyoruz. Britanyalılar AB’den çıkmak için oy kullandı ve buna saygı duyuyoruz. Kampanyada çalışanları kutluyorum. Durumumuzda ani bir değişiklik olmayacak. AB ile müzakerelere başlayacağız. Güçlü bir iktidara ihtiyacımız var. Hala İngiltere’nin AB’de daha güçlü olacağını düşünüyorum. Ancak Britanyalılar farklı bir seçim yaptı sanırım farklı bir lidere ihtiyacı var. Yeni bir liderliğe ihtiyaç var. İstikrar bu aşamada çok önemli. Ekim ayındaki yapılacak parti kongresinde yeni bir lider arayacağız. Yeni bir yol bulmalıyız.”Ekim ayında ayrılacak olan görevine o sürece kadar bir liderin gelmesini kaydetti. İstifa etmek için tam bir net tarih açıklamayan David Cameron görevine 3 ay daha devam edecek.