DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Deplasman yasağı kalktı mı? Resmen açıklandı

Deplasman yasağı kalktı mı? Resmen açıklandı

Spor Toto Süper Lig’de deplasman yasağı kalktı mı? Yapılan toplantı sonrası resmen açıklandı.

Yaklaşık 5 yıl önce sık sık çıkan olaylar nedeniyle İstanbul Valiliği ve İstanbul Spor Güvenlik Kurulu’nun ortaklaşa verdiği kararla derbi karşılaşmalara deplasman yasağı uygulaması başlatılmıştı. Sezon başında 18 Süper Lig kulübünden oluşan Kulüpleri Birliği deplasman yasağının kaldırılmasını istediklerin İstanbul Valiliği ve İstanbul Spor Güvenlik Kurulu’na çağrıda bulunmuştu.Geçtiğimiz günlerde İstanbul Başakşehir ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu, İstanbul Valiliği’nde Vasip Şahin ile bir araya gelmişti. Bu toplantının ardından başkanlar umutlu ayrılmıştı.

Deplasman yasağı kaldırıldı mı?

Bugün erken saatlerde İstanbul Valiliği ve İstanbul Spor Güvenlik Kurulu’nun yaptığı toplantıda deplasman yasağı ile ilgili yapılan toplantıdan beklenen haber çıktı. Toplantının ardından deplasman yasağının resmen kaldırıldığı açıklandı.

5 yıl sonra ilk kez Dolmabahçe’de olacaklar

Deplasman yasağının kalkabilme olasılığına karşın Beşiktaş kulübü deplasman tribününde bulunan 2 bin 110 koltuğu Galatasaray seyircisine ayırmıştı. Yasağın resmen kalkmasıyla biletler 23 Eylül Cuma günü saat 15.00’da satılığa çıkarılacak. Biletlerin fiyatları ise 150 TL olarak belirlendi.24 Eylül Cumartesi saat 20.00’da başlayacak mücadele 5 yıl aradan sonra bir ilke sahne olacak. Galatasaray taraftarı 5 yıl sonra ilk kez Dolmabahçe’ye gelecek. Sarı kırmızılı taraftarlar en son 30 Nisan 2011’de oynanan Beşiktaş-Galatasaray maçını deplasman tribününde takip etmişti.Deplasman yasağının uygulanmayacağı diğer maçlarsa Fenerbahçe – Galatasaray, Trabzonspor – Beşiktaş, Fenerbahçe – Beşiktaş, Galatasaray – Trabzonspor, Fenerbahçe – Trabzonspor ve Bursaspor – Beşiktaş maçları.