DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Deprem bu kez o ülkeyi 6.6 ile salladı

Deprem bu kez o ülkeyi 6.6 ile salladı

Yıllardır deprem ülkesi olarak bilinen Japonya beşik gibi sallandı. Japonya’nın başkenti Tokyo’da meydana gelen deprem 6.6 şiddetinde gerçekleşti.\r\n\r\n

Yıllardır deprem ülkesi olarak bilinen Japonya beşik gibi sallandı. Japonya’nın başkenti Tokyo’da meydana gelen deprem 6.6 şiddetinde gerçekleşti.Japonya’nin başkenti Tokyo 6.6 şiddetindeki depremle neye uğradığını şaşırdı. Depremin ardından Japonya Meteoroloji Ajansı açıklama yaptı. Japonya Meteoroloji Ajansı, 6.6 şiddetindeki depremin Tokyo’nun 700 km batısında bulunan Tottori bölgesinde ve tam 10 km derinlikte gerçekleştiğini açıkladı.japonya-deprem

Japonya deprem korkusu yaşadı

Tokyo’nun Tottori’de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin sonrasında beklenen tsunami alarmı yapılmadı. Depremin o bölgedeki verdiği zararlar konusunda bir açıklama yapılmadı. Bunun yanı sıra can ve mal kaybının da olup olmadığı henüz bilinmiyor.

400 uçak seferi iptal edildi

Japonya’da meydana gelen Mindulle Kasırgası, 400 uçak seferini iptal ettirdi. Uçak seferlerinin iptal olmasıyla 48 bin yolcu mağdur oldu.Japonya’yı etkisi altına alan Mindulle Kasırgası, Doğrudan Tokyo’ya doğru ilerleyince yetkililer harekete geçti. Kasırganın herhangi bir can ve mal kaybına yol açmaması için 400’e yakın uçak seferi iptal edildi.

Meteoroloji’den açıklama geldi

tokyo-ucakDoğrudan gelen Mindulle Kasırgası için meteorolojiden açıklama geldi. Meteoroloji yetkilileri kasırganın öğle saatlerine doğru Tokyo’ya ulaşacağını ve Tokyo’dan da Tohoko bölgesine geçeceğini bildirdi. Ülkeyi olumsuz etkileyen Mindulle Kasırgası için meteoroloji yetkilileri vatandaşları uyardı.Mindulle Kasırgası sabah Mikaye adasını etkisi altına aldığı açıklandı. Mindulle Kasırgası, Mikaye bölgesinde saatte 25 kilometre hızla ilerledi. Miyake bölgesini toz duman içinde bırakan kasırganın can kaybına yol açmadığı bildirildi. Mindulle Kasırgası’na uğrayacak olan Tokyo’ya önemli uyarılar yapıldı. Tokyo’da toprak kaymaları, alçak alanlarda sel baskınları, nehirlerde kabarma, şiddetli rüzgar ve denizde fırtına olabileceğinin vurgusu yapıldı.

48 bin yolcu mağdur

Mindulle Kasırgası nedeni ile iptal edilen 400’e yakın uçak seferi vatandaşları vurdu. 48 bin yolcu uçak seferlerinin iptal olması ile birlikte mağdur oldu.

ABD’nin casus uçağı düştü

Sabah saatlerinde Amerikan Hava Kuvvetlerine ait olan bir casus uçağın düştüğü bildirildi. Eğitim sırasında düşen uçağın parçalandığı belirtildi.Marysville’deki Beale Hava Kuvvetleri Üssü’nden havalanan Amerikan Hava Kuvvetlerine ait casus uçağın düştüğü belirlendi. Uçak uçuşundan bir kaç süre sonra Sacramento’ya düştüğü bildirildi. Dağlık alana düşen U-2 tipi bir casus uçak parçalandığı ortaya çıktı.

Pilotların sağlık durumu

casus-ucakMeydana gelen olayın hemen ardından Amerikan Hava Kuvvetlerinden açıklama geldi. Açıklamada düşen uçaktaki 2 pilotun kurtarıldığı fakat sağlık durumlarına ilişkin bir bilgi verilmedi. Neden düştüğüne dair incelemenin devam ettiği bilgisi verildi.