DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Depresyona karşı koruyan besinler

Depresyona karşı koruyan besinler

BADEM İçerisinde magnezyum bulunan badem depresyonda oldukça etkili bir besindir. Çünkü magnezyum eksikliği psikolojik sorunlara neden olabilmektedir. Günde 20 adet tüketilen badem kişiyi sakinleştirmek için yeterlidir. Özellikle yoğurt ve meyve yanında tüketilmesi önerilir.

1

BADEM

İçerisinde magnezyum bulunan badem depresyonda oldukça etkili bir besindir. Çünkü magnezyum eksikliği psikolojik sorunlara neden olabilmektedir. Günde 20 adet tüketilen badem kişiyi sakinleştirmek için yeterlidir. Özellikle yoğurt ve meyve yanında tüketilmesi önerilir.

2

ÇİKOLATA

Antidepresan özelliği taşıyan çikolata stres hormonlarına karşı adeta savaşçıdır. Psikolojik sorunları ve endişeyi azaltan çikolatayı her gün bir parça tüketebilirsiniz.

3

ISPANAK

Salata ve yemek şeklinde tüketilebilen ıspanak, serotonin seviyesini dengeleyerek azalmasını engeller ve depresyon karşı koruma sağlar.

4

KUŞKONMAZ

Folik seviyesini artıran kuşkonmaz olumsuz fikir ve eylemlerden korur.

5

MUZ

Uykusuzluk,  ruhsal bozukluk gibi birçok hastalığa karşı koruyan muzda triptofan içermektedir. Eğer uykusuzluk yaşıyorsanız yatmadan önce bir bardak süt ve muz  tüketebilirsiniz.

6

AVOKADO

Avokado bol miktarda Omega 3 yağ asidi içermektedir. Bu nedenle stresi azaltır, depresyon halinde iyileşme sağlar.

7

SOMON

Somonda Omega 3 yağ asidi içeren besinlerden birisidir. İltihabı azaltmaya yardımcı olan somon, depresyonla savaşmasına katkıda bulunur.