DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Deutsche Bank iflasın eşliğinde

Deutsche Bank iflasın eşliğinde

Küresel riski artıran uluslararası şirket Deutsche Bank iflasın eşliğinde.\r\nDeutsche Bank’a talip olan Türk bankaların karşısında Almanlar endişeli.

Küresel riski en çok artıran uluslararası şirket olarak görülen Deutsche Bank iflasın eşliğinde.Alman Deutsche Bank, geçmiş yılın en düşük seviyesine gerileyerek yaklaşık olarak 15 milyar avro gerilediği görüldü. ABD Adalet Bakanlığı’nın 14 milyar dolar kadar kestiği cezanın, bankanın zor durumda kalmasıyla ilgili yakından ilgisi var.İflasın eşiğinde olan 146 yaşındaki Alman Deutsche Bank, bu zor durumu atlatabilmek için 23 bin kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. Piyasa değeri 15 milyor dolardan fazla eriyen bankanın dün itibariyle 15.8 milyar dolar kadar indi.Geçtiğimiz aylarda tedirgine den durumun olduğunu belirtilen banka için birçok cezaları ödemede zorluk çektiği biliniyor. Bunlardan birisi ise, ABD Adalet Bakanlığı’nın gönderdiği 14 milyar dolar gibi bir ceza.

Türk Bankaları Alman Deutsche Bank’a talip

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yiğit Bulut, “Erdoğan gözünü Deutsche Bank’a dikti” başlığı ile duyurduğu haberinde, “Alın talimatı verebilir mi?” diye sordu. Nomura Stratejisti Tim Ash ise, Türk bankalarının bu aşamada Deutsche Bank’ın bilançosundaki problemlerle uğraşmak istemeyeceğini ifade etti. Ash, “Bulut, Moody’s indiriminden sonra Batı’nın da kendi problemleri olduğuna vurgu yapmak istedi. Türkiye’nin, Merkel’in yardımına koşması ve Deutsche Bank’ı kurtarması fikri, Bulut’a çok hoş geliyor” dedi.İŞTE O TWEETLER“Herkes aşırı duyarlı. Lehman, çıkışa yönelen müşterilerine ve karşı taraflara ödeme yapabilecek düzeyde yeterli nakit ve likit varlıklara sahip değildi. Deutsche daha iyi durumda ancak yatırımcılar, müşteriler ve mudilerin güveni kaybolursa, hiçbir likidite miktarı yeterli olmayabilir” uyarısında bulunuyor.