DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Dış basın OHAL’i nasıl gördü?

Dış basın OHAL’i nasıl gördü?

15 Temmuz’da başarısız darbe girişimi sonrası Türkiye’de 3 ay Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi. Türkiye’nin OHAL kararını dış basın nasıl gördü? Darbe girişimi sonrası yorumları ne oldu?

15 Temmuz’da başarısız darbe girişimi sonrası Türkiye’de 3 ay Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi. Türkiye’nin OHAL kararını dış basın nasıl gördü? Darbe girişimi sonrası yorumları ne oldu?

NEW YORK TIMES: OHAL İLAN EDİLDİ

The New York Times gazetesi Türkiye’nin OHAL kararını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleriyle duyurdu. Gazete internet sitesinden yayımladığı haberde, kararın on binlerce askerin sorgulanmasının ve eğitimcilerin istifa edilmesinin ardından alındığını belirtti.

CNN: BAŞARISIZ DARBE GİRİŞİMİ SONRASI OHAL İLAN EDİLDİ

Amerikan televizyonu CNN International ise Türkiye’deki yaşanan başarısız darbe girişimini Erdoğan’ın sözleriyle duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olağanüstü halin demokrasiye bir tehdit unsuru oluşturmadığını söylediğini ifade etti.

BBC: “TÜM VİRÜSLER TEMİZLENECEK” SÖZÜ

İngiliz devlet televizyonu BBC ise darbe girişimini “Türkiye’de cuma günkü başarısız darbe girişiminin ardından Olağanüstü Hal İlan edildi” başlığı ile duyrdu. BBC internet sitesinde yer alan haberde, darbe girişiminden sonra gözaltına alınan askerlerin gözaltı sürelerinin uzatabileceğini öne sürdü.BBC haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Silahlı Kuvvetler içerisindeki bu virüsleri temizleyeceğiz” sözlerine de yer verdi.

THE INDEPENDENT: ERDOĞAN OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN ETTİ

İngiliz Independent gazetesi, OHAL kararını internet sitesinden“darbe girişiminin ardından, Erdoğan Olağanüstü Hal İlan etti” şeklinde duyurdu. Gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk demokrasisine tehdit nedeniyle önlemler alındığını ifade ettiğini vurguladı.

THE GUARDIAN: ERDOĞAN’DAN “DEMOKRASİDEN ÖDÜN VERİLEMEZ” SÖZÜ

The Guardian gazetesi de internet sitesinde, “Darbe girişiminin ardından Türkiye’de Olağanüstü Hal İlan edildi” başlığını kullandı. . Gazete ayrıca Erdoğan’ın “Olağanüstü Hâl İlanı demokrasi ve hukuk devleti ile temel hak ve özgürlüklerin korunmasına karşı değildir. Demokrasiden ödün verilemez” sözlerine yer verdi.

KURIER ZEITUNG: 60 BİN KAMU PERSONELİ AÇIĞA ALINDI

Avusturya’nın en çok okunan gazetelerinden Kurier Zeitung ise, “Erdoğan Olağanüstü hal İlan etti” başlığını kullandı. Gazete darbe girişiminin akabinde 60 bin polis, asker, eğitmen, hukukçu ve diğer kamu çalışanının gözaltına veya açığa alındığını da yazdı.