DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Diş beyazlatan doğal tarif

Diş beyazlatan doğal tarif

Diş sağlığı ciddi bir konu. Hepimiz hem sağlıklı hem de bembeyaz dişlere sahip olmak isteriz. Dişleri beyazlattığı söylenen bir sürü diş macunu var reklamlarda. Reklamlarda söylenenler ne kadar doğru bilmiyoruz. Hatta söylenin aksine bu ürünleri kullanan pek çok kişi, söz konusu diş macunlarının sigara, kahve ya da şarap lekelerini geçirmediğini, “beyazlatıcı” kelimesinin tamamen ticari amaçla

Diş sağlığı ciddi bir konu. Hepimiz hem sağlıklı hem de bembeyaz dişlere sahip olmak isteriz. Dişleri beyazlattığı söylenen bir sürü diş macunu var reklamlarda. Reklamlarda söylenenler ne kadar doğru bilmiyoruz. Hatta söylenin aksine bu ürünleri kullanan pek çok kişi, söz konusu diş macunlarının sigara, kahve ya da şarap lekelerini geçirmediğini, “beyazlatıcı” kelimesinin tamamen ticari amaçla söylenmiş bir kelime olduğunu iddia ediyor. Piyasadaki bu kadar marka içinde gerçekten de güvenebileceğimiz diş macunu var mı?  Peki hangimiz diş macunlarının beyazlatıcı özelliğine sonuna kadar güveniyoruz ya da içindeki kimyasalları biliyoruz? Bu nedenle bu yazımızda sizler için ” Diş beyazlatan doğal tarif ” hazırladık.Pek çok hasta ve diş hekimi tarafından diş macunlarının aşağıdaki problemlere yol açtığı söyleniyor.*Diş ağrıları                     *Diş kırılması ya da diş çatlaması*Diş eti zayıflığı ve hassaslığı*Diş şeffaflaşmasıDiş macunlarının içinde yer alan kimyasalları öğrenip, yan etkilerini de bildikten sonra artık kendi diş macunumuzu  hazırlamamamız için bir neden yok sanırım.  Kendi yaptığımız diş macunu hem doğal olacak, hem dişlerimizi bembeyaz yapacak, hem de diş eti hastalıklarını da iyileştirici etkileri olacak.Bu inanılmaz reçetede çok şaşıracaksınız ama hiç tahmin etmeyeceğiniz, son dönemlerin en popüler, en mucizevi ve faydalı baharatı bulunuyor: yani zerdeçal bulunuyor. Zerdeçalın Hint mutfağında çokça kullanılmasının yanında diş beyazlatıcı etkisi de gerçekten inanılmaz. Hint Diş Eti Hastalıkları Birliği’ne göre zerdeçalın iltihap sökücü özelliğinden dolayı bir gargara olarak kullanıldığında diş eti iltihaplarını da iyileştirebileceği söyleniyor.Evde kendi başınıza zerdeçalla hazırlayacağınız ev yapımı doğal diş macununun tarifi de yapımı da çok kolay, üstelik de sıradan bir diş macunlarından kat kat daha ucuz.

 Gerekli Malzemeler

  • Yarımdan yemek kaşığından çok 1 yemek kaşığından az zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı kadar hindistan cevizi yağı
  • İstediğiniz kadar nane yağı

Hazırlanışı:

*Tüm malzemeleri küçük bir kapta diş fırçanızın tersiyle iyice karıştırın.*Hazırladığınız karışımı diş macunu kullanır gibi, diş fırçanıza sürün ve fırçanız yardımıyla dişlerinizi güzelce fırçalayın.*Hemen ağzınızı durulamayın 3-5 dakika dişlerinizi böyle bekletin.*Sonrasında tükürün ve ağzınızı güzelce çalkalayın.*Sonuçlarından denemeden emin olamazsınız.