DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Diş teli kullananlar bu habere dikkat!

Diş teli kullananlar bu habere dikkat!

Diş teli ne işe yarar? Diş teli takanlar nelere dikkat etmelidir? Diş teli ile ilgili merak ettiğiniz her şey bu haberde…

Diş teli ne işe yarar? Diş teli takanlar nelere dikkat etmelidir? Diş teli ile ilgili merak ettiğiniz her şey bu haberde…dis-teli3

Diş teli nedir?

Diş teli, dişlerde meydana gelen bazı sorunları tedavi edebilmek için kullanılır. Dişlerin üzerine birer tane braketler yapıştırılarak bu braketlere teller geçirilir. Bu sayede dişlerdeki bozukluklar zamanla tedavi edilir. dis-teli4Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Dentakademi Ortodontist uzmanlarından Dr. Pınar Türkoğlu, “Diş teli tedavisi özellikle çapraşık ve kötü konumlanmış dişlerin tedavisinde kullanılmaktadır. Çapraşık ve kötü konumlanmış dişler, ne kadar fırçalanırsa fırçalansın, tam olarak temizlenemez ve diş eti problemleri ortaya çıkar. Mutlaka diş aralarında gıda artığı kalır ve bu nedenle genellikle diş aralarında çürükler oluşur.” dedi.dis-teli-kullanma

Diş teli kullanan kişiler nelere dikkat etmelidirler?

  • Öncelikle diş teli kullanmaya başlamadan önce çürük dişler var ise bunların tedavi edilmesi gerekmektedir.
  • Daha sonra diş telleri için Ortodonti uzmanı tarafından hastaya çıkarılabilir ya da sabit bir aparey uygular.
  • Bu apareyler eğer takılıp çıkarılabiliyorsa, yemek dışında gece gündüz sürekli takılması gerekmektedir. Ayrıca bu apareyler temiz tutulmalı ve kesinlikle kaybedilmemelidirler.
  • Tedavi sürecinde asitli içeceklerden uzak durulması gerekmektedir. Çünkü asitli içecekler tellerinize zarar verir ve dişlerinizde çürükler oluşmasına neden olabilir.
  • Aşırı şekerli gıdalarda tüketmeniz sakıncılı olabilir. Örneğin sakız, lokum, karamel, jelibon gibi gıdalar braketlerin arasında kalarak zor temizlenmeye neden olur. Temizlemeyi kolay yapamadığınız zamanda dişlerinizin çürüme olasılığı artacaktır.
  • Elma, armut, havuç gibi sert gıdalarda diş tellerinize zarar verebilecek niteliktedir.
  • Tedavi sırasında ayda bir olabilecek şekilde kontrolleriniz olacaktır. Bu kontrolleri aksatmamanız iyi sonuçlar almanız açısından önemlidir.
  • Ayrıca tedavi sürecinde hekimin verdiği tavsiyeler oldukça önemlidir, eğer daha iyi sonuçlar almak istiyorsanız kesinlikle tavsiyeleri ve randevularınızı aksatmamanız gerekmektedir.
  • Apareylerde herhangi bir sorun yaşandığında vakit kaybetmeden hekiminize başvurmanız gerekmektedir.
  • Tedavi sırasında sabırlı olmalı, iyi sonuçlar alınabileceği unutulmamalıdır.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Dentakademi Ortodontist uzmanlarından Dr. Pınar Türkoğlu, “Diş teli tedavisi özellikle çapraşık ve kötü konumlanmış dişlerin tedavisinde kullanılmaktadır. Çapraşık ve kötü konumlanmış dişler, ne kadar fırçalanırsa fırçalansın, tam olarak temizlenemez ve diş eti problemleri ortaya çıkar. Mutlaka diş aralarında gıda artığı kalır ve bu nedenle genellikle diş aralarında çürükler oluşur.”