DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Dışişleri Başkanlığı’ndan Alman Bild’e sert tepki!

Dışişleri Başkanlığı’ndan Alman Bild’e sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı’ndan Almanya’nın ünlü gazetesi Bild’e sert tepki geldi. Bild’in Recep Tayyip Erdoğan konu alan haberini eleştirdi. Bild gazetesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilişkin verdiği habere sessiz kalmadı. Dışişleri Bakanlığı bu haberi sert bir dille eleştirdi. Ve o haber için  “nefret dolu zihniyeti yansıtması bakımından hem düşündürücü, hem de ibret vericidir. Yalan yanlış ithamlar içeren

Dışişleri Bakanlığı’ndan Almanya’nın ünlü gazetesi Bild’e sert tepki geldi. Bild’in Recep Tayyip Erdoğan konu alan haberini eleştirdi.

Bild gazetesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilişkin verdiği habere sessiz kalmadı. Dışişleri Bakanlığı bu haberi sert bir dille eleştirdi. Ve o haber için  “nefret dolu zihniyeti yansıtması bakımından hem düşündürücü, hem de ibret vericidir. Yalan yanlış ithamlar içeren bu haberi ve onu manşete taşıyan çarpık anlayışı kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Başkanlığı’ndan Alman Bild’e sert tepki!

Gündeme oturan haber ile ilgili soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan, hakaretamiz içerikteki haber, gerisindeki nefret dolu zihniyeti yansıtması bakımından hem düşündürücü, hem de ibret vericidir. Yalan yanlış ithamlar içeren bu haberi ve onu manşete taşıyan çarpık anlayışı kınıyoruz” dedi.

Dışişleri Başkanlığı'ndan Alman Bild'e sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, son zamanlarda Avrupa’daki basının tarafsız ve doğru haber yapmadıklarını vurguladı. Bunların yerine Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karalamayı hedef alan haberlerin daha çoğunlukta olduğunu aktardı. Müftüoğlu açıklamasına, “Sayın Cumhurbaşkanımıza karşıtlıktan medet umanların yaptıkları yalan haberlerin ve sansasyon amaçlı yayınların hiçbir değeri bulunmadığını anlamalarının zamanı çoktan geçmiştir. Basın etiğinin hiçe sayıldığı, ırkçı ve yabancı düşmanlığıyla beslenen zihniyetin ürünü bu haberler ve onların yer aldığı yayınlar tarihin çöplüğünde yerlerini almaya mahkumdur.” sözleri ile devam etti.