DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
DİTİB Hessen Birliği’nden Ramazan Bayramı’na özel piknik

DİTİB Hessen Birliği’nden Ramazan Bayramı’na özel piknik

DİTİB Hessen Birliği, Ramazan Bayramı’na özel piknik organizasyonu düzenledi. On bir ayın sultanı Ramazan ayının bitimiyle başlayan bayramı piknikle kutladılar.

DİTİB Hessen Birliği, Ramazan Bayramı’na özel piknik organizasyonu düzenledi. On bir ayın sultanı Ramazan ayının bitimiyle başlayan bayramı piknikle kutladılar.

Ramazan Bayramı kutlaması için Frankfurt’ta düzenlenen pikniğe bir çok önemli isim katıldı. İşte pikniğe katılan o isimler;

Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, Konsolos Sibel Acar, Kültür Ataşesi Osman Şahin, DİTİB Genel Sekreteri Bekir Alboğa, Hessen Birliği Başkanı Salih Özkan

Frankfurt’ta düzenlenen pikniğe katılan önemli isimlerin yanında mülteci, dernek üyeleri ve vatandaşlar da katıldı. Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, düzenlenen piknik hakkında konuştu. Kısa süre içerisinde güzel bir organizasyon düzenlediklerini vurgulayarak, bu etkinliğin kurumsallaşmasını istedi. Mustafa Çelik, pikniğe olan bu katılımı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ÇocukBayramı, Kutlu Doğum Haftası için düzenlenen programlarda da olmasını istedi.

Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, “Bugünlerde birlik ve beraberliğimiz daha da önem taşımakta. Bu birlik beraberliğe DİTİB yetkilileri, üyeleri ve Hessen’deki vatandaşlarımızın destek vermesi çok önemlidir. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı. Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik’in yanı sıra DİTİB Hessen Birliği Başkanı Salih Özkan da bu tarz düzenlenen etkinliklerin geleneksel hale gelmesini savundu.

Ermeni soykırımı kararı ramazanda ağzımızın tadını kaçırdı

mustafa-celik-ditib

DİTİB Genel Sekreteri Bekir Alboğa, geçtiğimiz aylarda 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanıyan Federal Alman Meclisi’ne tepki gösterdi. DİTİB Genel Sekreteri Bekir Alboğa, Türk toplumunu olumsuz yönde etkileyen bu kararı “İçinde yaşadığımız Alman toplumuna Müslümanların şefkatini, merhametini ve misafirperverliğini gösterebildiğimiz bir ay idi. Ermeni yasa tasarısı gündeme gelinceye kadar her yılımız ağzımızın tadıyla geçiyordu. Hiç arzu etmediğimiz, iftar sofralarında, önünde sonunda gerçekleşen birtakım tartışmalar buruk yaşamamıza neden oldu. Böyle bir talihsizliğin sorumluları hiç şüphesizAlmanya’da yaşayan Türkiye kökenli Müslümanlar değil. Bunun sorumluları neticesini düşünmeden hareket eden insanlardır. Herhalde bu yaptıklarının vicdani muhasebesini yapacaklardır. Yine de ramazan sofralarında Müslüman kardeşlerimizle, İslami olmayan kardeşlerimizle aynı sofraları paylaştık. Ağzımızın tadıyla bir ramazan yaşadık şükürler olsun.” sözleriyle kınadı.