DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
DİTİB’in iftar yemeğinde yoğun güvenlik önlemi

DİTİB’in iftar yemeğinde yoğun güvenlik önlemi

Her yıl DİTİB tarafından düzenlenen iftara Aydan Özoğuz’un katılımı ile polis alarma geçti. Güvenlik önlemlerini bu derece arttıran polis, camiyi abluka altına aldı

Her yıl DİTİB tarafından düzenlenen iftarda alınan yoğun güvenlik önlemleri için Aydan Özoğuz isyan etti. Güvenlik önlemlerini bu derece arttıran polis, camiyi abluka altına aldı.Diyanet İşleri İşleri Türk İslam Birliği’nin hemen hemen her Ramazan ayında Almanya’nın Köln kentinde düzenlediği iftarada tüm siyasetçileri, bürokratları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini aynı masa etrafında biraraya getirdi. Diyanet İşleri İşleri Türk İslam Birliği’nin düzenlediği bu yıl k iftara çok sayıda önemli isim katıldı. Katılım sağlayan isimler arasında ise Kuzey Ren Vestfalya (NRW)  Eyaleti Basbakanı Hannelore Kraft, Federal Mülteciler, Göç ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz ile Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker de vardı.Alman Federal Meclisi’nin 1915’teki olaylara evet oyu veren Türk milletvekillerine yapılan tehditlerden dolayı iftarın gerçekleşeceği cami de yoğun güvenlik önlemleri alındı. İftar, DITIB Merkez Camisi’nde düzenlendi. Camii etrafında çok sayıda polis bulunurken, cami içerisinde ise sivil polisler yer aldı.

Aydan Özoğuz isyan etti

aydanozoguzİftara katılım sağlayanlar  arasında Göç ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz da yer alıyordu. Göç ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz camide düzenlenen bir iftara neden bu kadar yoğun güvenlik önlemleri altında gelebilmesini eleştirdi. Göç ve Uyum Bakanı  Aydan Özoğuz konuşmasın da ise şunlara yer verdi.Özoğuz, “iftara güvenlik önlemleri altında geliyorum. Bu, esasen anlasılmaz bir durum. En kısa zamanda normal duruma gelebilmemizi ümit ediyorum. Prof. Dr. Aşıkoglu bunun için en dogru cümleyi buldu. Bölünmemeli ve birbirimize yakın olmalıyız.Biz daha dün tanışmadık. Müslümanların bu  toplumda hak ettikleri yeri bulabilmeleri için yıllardır birlikte ve el ele mücadele ettik” sözleriyle konuştu.