DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Doğalgaz taşıyan tren raydan çıktı! 4 ölü

Doğalgaz taşıyan tren raydan çıktı! 4 ölü

Bulgaristan’da yaşanan olayda raydan çıkan doğalgaz yüklü tren köyün içerisine girerek yaklaşık 20 binaya çarptı. Ve patlamaya neden oldu.\r\n\r\n

Bulgaristan’da yaşanan olayda raydan çıkan doğalgaz yüklü tren köyün içerisine girerek yaklaşık 20 binaya çarptı. Ve patlamaya neden oldu.Bulgaristan’ın kuzeydoğusunda doğalgaz taşıyan bir yük treni yüksek gerilim hattına çarpınca olanlar oldu. Raydan çıkan tren çevredeki köylerden birine girdi. Köyde bulunan çok sayıda ciddi anlamda hasar gördü. Bunların hepsinin yanı sıra olay yerinde patlamada yaşandı. Trenin ciddi anlamda zarar verdiği binaların altına kalanlardan 4 kişi yaşamını yitirdi. Yaşamının yitirenlerin yanı sıra 12 kişide ağır yaralandı.

Doğalgaz taşıyan tren yüksek gerilim hattına çarptı

Seyir halinde olan trenin raydan çıkmasının sebebi ise tren vagonlarının yüksek gerilim hattına değmesi olarak belirtildi. Özel bir şirkete ait olduğu bildirilen trenin 7 vagonu birden raydan çıktı. Kazanın hemen ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekipleri ve itfaiye gönderildi. Yaklaşık 150 itfaiyecinin görev aldığı arama kurtarma çalışmaları tüm gün boyunca devam etti. Polis ise kazanının nedenlerini araştırıyor. Kaza ile ilgili olarak Reuters’a konuşan bir polis yetkilisi, “Patlama aynı zamanda yangına sebep oldu. İkinci patlamayı beklemiyoruz. Ancak köy boşaltılıyor.” şeklinde önemli açıklamalarda bulundu.

KÖY HEMEN BOŞALTILDI

Bulgaristan kuzeydoğusundaki Hitrino köyünde gerçekleşen kaza ile köy sakinleri büyük bir şok yaşadı. 4 kişinin hayatını kaybettiği ve 12 kişinin de yaralandığı kazanın hemen ardından köy hemen boşaltıldı.