DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Donald Trump başkanlık maaşını reddetti

Donald Trump başkanlık maaşını reddetti

Amerika’nın yeni başkanı Donald Trump, 400 bin dolar olan başkanlık maaşının sadece 1 dolarının alacağını açıkladı.\r\n\r\n

Amerika’nın yeni başkanı Donald Trump, 400 bin dolar olan başkanlık maaşının sadece 1 dolarının alacağını açıkladı.Geçen hafta yapılan seçimlerle Amerika Birleşik Devletleri’nin başına gelen Cumhuriyetçi Parti başkanı Donald Trump, tam 400 bin dolar olarak belirtilen başkanlık maaşının sadece 1 dolarını alacağını açıkladı. Bunun yanı sıra Amerika’ya yasa dışı yollarla giriş yapan 2-3 milyon göçmeni geri göndereceğini de ifade etti. Her fırsatta göçmenleri geri göndereceğini dile getiren Trump, CBS kanalına verdiği mülakatta da yine tekrarladı.Başkanlığa geçer geçmez ilk işi olarak açıkladığı göçmenler konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. Sayılarının 2-3 milyon olan suça karışmış kaçak göçmenleri sınır dışı edeceğini açıkladı. Öncelik olarak “sabıka kaydı olanlar, uyuşturucu satıcıları, silahlı çete üyelerinin” ülkeden sınır dışı olacağını belirtti.

Donald Trump 400 bin dolarlık maaşı almayacak

Başkanlık maaşı olarak belirtilen 400 bin doları almayacağını belirten ABD başkanı Trump, “Galiba yasal olarak almam gerekiyor. Bu yüzden sadece bir dolarını alacağım” dedi. Bunun yanı sıra Forbes’a göre ABD başkanı Donald Trump dünyanın en zengin 156. insanı. Trump’ın tam 3.7 milyar dolar serveti var.

Trump: ‘Müslümanlar ben seçildim diye korkuyorlarsa…’

Donald Trump: ‘Müslümanlar ben seçildim diye korkuyorlarsa…’Donald Trump başkan seçildikten sonra Amerika’da yaşayan siyahiler ve Müslümanların korku duydukları şeklide haberler öne çıktı. Fakat Trump çıkan bu haberlere sert tepki gösterdi. Seçimlerin ardından ilk mülakatını CBS kanalına yapan Trump, Amerika’nın iç ve dış politikası hakkında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Müslümanların dehşete düştüğü haberleri için ise Amerika medyasını suçladı.Yeni ABD başkanı Donald Trump,  “Eğer gerçekten böyle hissediyorlarsa bu berbat bir şey. Bence bu korku medya tarafından hazırlanıyor çünkü ülkede bazı olaylar daha önce de yaşanmış olsa da sanki şimdi başlamış gibi gösteriyorlar. Eğer ben bir şey söylememiş olsam dahi, onlar bir şey bulup hikayeleştirirler, basın bu işe yarıyor.” dedi.