DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
‘Donald Trump bizi tedirgin edemez!’

‘Donald Trump bizi tedirgin edemez!’

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Donald Trump’ın ifadelerinden dolayı Avrupa Birliği ülkelerinin tedirgin olmamasını ifade etti.Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yeni Zelanda Başbakanı Bill English ile bir toplantı düzenledi. Toplantının ardından yaptığı basın toplantısında ise ABD’nin yeni başkanı olan Donald Trump’ın  Alman ve İngiliz gazetelerine verdiği ortak röportaj ile ilgili yöneltilen sorulara da cevap verdi. Merkel, “Avrupalılar olarak kaderimiz kendi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Donald Trump’ın ifadelerinden dolayı Avrupa Birliği ülkelerinin tedirgin olmamasını ifade etti.Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yeni Zelanda Başbakanı Bill English ile bir toplantı düzenledi. Toplantının ardından yaptığı basın toplantısında ise ABD’nin yeni başkanı olan Donald Trump’ın  Alman ve İngiliz gazetelerine verdiği ortak röportaj ile ilgili yöneltilen sorulara da cevap verdi. Merkel, “Avrupalılar olarak kaderimiz kendi elimizde” diyerek Trump’ın sözlerinden tedirgin olmamalarını istedi.

“Biz Avrupalıların kaderi kendi elimizdedir”

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Donald Trump’ın uzun süredir bilinen tutumunu aktardığını ve kendisinin tutumunun da bilindiğini söyledi. Trump’ın başkanlık görevini devralmasını beklediklerini ve her konuda birlikte adım atacaklarını ifade etti. Angela Merkel, “Biz Avrupalıların kaderi kendi elimizdedir” diyerek güçlü ekonomisi ve etkili karar yapısıyla AB’nin terörizmle mücadele, dış sınırlarının korunması ve istihdam gibi 21. yüzyılın sorunlarını aşabileceklerini vurguladı. Yaşanan terör olaylarının da küresel bir sınama olduğuna dikkat çekti. Ve bu konuyu sığınmacı konusundan ayırmak istediğini söyledi. Angela Merkel, Suriye’deki iç savaş hakkında da  “Suriyelilerin çoğu iç savaştan dolayı, Esad’ın baskısından dolayı kendi ülkesini terk etti.” değerlendirmesinde bulundu.