DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Donald Trump’tan bomba Fidel Castro yorumu

Donald Trump’tan bomba Fidel Castro yorumu

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Küba’nın efsanevi lideri Fidel Castro için Amerika yeni başkanı Donald Trump’tan bomba yorum..

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Küba’nın efsanevi lideri Fidel Castro için Amerika yeni başkanı Donald Trump’tan bomba yorum..Amerika’da yapılan seçimler sonucunda başkan seçilen Donald Trump, Fidel Castro için bomba bir yorumda bulundu. Trump, Küba’nın efsanevi lideri Fidel Castro için ‘zalim bir diktatör’ tanımlamasını yaptı. Ölümü ile birlikte Küba’nın özgürlüğüne kavuşmasını umut ettiğini belirtti. Dünya basınında büyük yer kaplayan ölüm haberi ile ilgili Trump’ın yaptığı açıklamalarda sert ifadeler kullanıldı. Twitter hesabından ilk olarak “Fidel Castro öldü.” şeklinde bir yazı paylaştı. Daha sonrasında ise bir yazılı açıklama yaptı.

Donald Trump’ın sert Fidel Castro yorumu

donald-trumpAmerika yeni başkanı Trump, “Bugün dünya, kendi halkına yaklaşık 60 yıl baskı uygulamış zalim bir diktatörün ölümüne şahit oldu.” şeklinde başlayan ifadelerine “Castro’nun mirası, idam mangaları, hırsızlık, tarifsiz acılar, yoksulluk ve temel insan haklarının reddi oldu. Bugünün, halen totaliter bir ada olan Küba’da uzun yıllardır yaşanan dehşetin sona ereceği ve mükemmel Küba halkının sonunda hakettikleri özgürlüğe kavuşacağı bir gün olmasını diliyorum.” diyerek devam etti.Küba efsanevi lideri Fidel Castro yüzünden yaşanan ölümler ve trajedilerin akıllardan silinmeyeceğini belirten Trump, kendi başkanlığı döneminde Küba halkının rahata kavuşması için elinden geleni yapacağını söyledi.

Fidel Castro’nun ölümüne dünya liderleri ne dedi?

fidel-castro-11Rusya Başkanı Vladimir Putin: Fidel Castro haklı olarak dünya tarihinde bir devrin sembolü oldu. Rusya’nın samimi ve güvenilir bir dostuydu.Hindistan Başbakanı Narenda Modi: Castro 20. yüzyılın ikonik şahsiyetlerindendi. Hindistan, mükemmel bir dostun kaybının yasını tutuyor.AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker: Fidel Castro’nun ölümüyle dünya birçokları için kahraman olanbirini kaybetti.Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras: Halkın sonsuz zaferine kadar güle güle komutan!Venezuela Başbakanı Nicolas Maduro: Fidel hayatı boyunca mücadele edenlerin ölümsüzlük yolunu tuttu. Zafere kadar!Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa: Büyük biri aramızdan ayrıldı. Fidel öldü. Yaşasın Küba! Yaşasın Latin Amerika!Fransa Başkanı Francois Hollande: Castro, 20. yüzyılın bir şahsiyeti olarak Küba devriminin ümitlerini ve hayal kırıklıklarını temsil etti. Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla son bulan Soğuk Savaş devrinin bir aktörü oldu.Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı: Küba Devrimi’nin efsanevi lideri Fidel Castro’nun ölümü büyük üzüntü ile karşılanmıştır. Siyasi tarihe derin izler bırakan ve ülkesinde sağlıktan eğitime, sanattan bilime pek çok alanda köklü reformlar gerçekleştiren Fidel Castro, Küba’daki genç kuşaklara yol gösterecek değerleri ve idealleri miras bırakmıştır. Hayatını adadığı mücadele sadece Küba’da değil, tüm dünyada yankı bulmuş ve farklı siyasi kamplarda dahi saygınlık uyandırmıştır. Küresel adaletsizliğe karşı çıkmış, daha eşitlikçi ve dayanışmacı bir dünya kurulması için çalışmıştır.