DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Donald Trump : ‘Göçmenler ABD’ye giremeyecek!’

Donald Trump : ‘Göçmenler ABD’ye giremeyecek!’

ABD yeni başkanı olarak seçilen Donald Trump’ın bugün imzalayacağı kararnamede şok ayrıntılar yer aldı.Donald Trump’ın bugün imzalaması planlanan kararnamenin ayrıntıları şok etkisi yarattı. Kararnamede “birçok ülkeden gelen göçmenlerin ülkeye girişini durduracağı” iddiası öne sürüldü. Suriye’nin yanı sıra 6 ülkeden daha vize başvurularını geçici süre ile durdurulacak. Bununla birlikte birde Meksika sınırına duvar örülmesi de öngörülüyor.

ABD yeni başkanı olarak seçilen Donald Trump’ın bugün imzalayacağı kararnamede şok ayrıntılar yer aldı.Donald Trump’ın bugün imzalaması planlanan kararnamenin ayrıntıları şok etkisi yarattı. Kararnamede “birçok ülkeden gelen göçmenlerin ülkeye girişini durduracağı” iddiası öne sürüldü. Suriye’nin yanı sıra 6 ülkeden daha vize başvurularını geçici süre ile durdurulacak. Bununla birlikte birde Meksika sınırına duvar örülmesi de öngörülüyor. Trump’ın da bu kararnameye bugün imza atacağı gelen ifadeler arasında yer aldı.

Donald Trump göçmenleri ABD’ye sokmayacak

Kararname hakkında Amerikan medyasının yanı sıra ABD başkanı Trump’ın yakının ekibindeki isimlere dayandırılan haberde, 20 Ocak 2017 Cuma tarihi ile başkanlık koltuğuna oturan Trump, Meksika sınırına duvar örülmesini ve göçmenlere uygulanacak vize kısıtlamasının bulunduğu kararnameye imza atacak.Seçimlerden önceki seçim kampanyası dönemlerinde “Müslümanların ABD’ye alınmaması” şeklinde öneride bulunan ve daha sonra “daha sıkı güvenli prosedürlerini kastettiğini” açıklamasını yapan Trump’ın imzalayacağı öne sürülen kararnamede birçok ülkeden gelen göçmenlerin birkaç aylığına ülkeye girişleri yasaklanacak. Bazı medya organları ise bu süreci 4 ay olarak açıkladı. Fakat bu süre ile ilgili net bir karar açıklanmadı.