DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Donald Trump’dan şok eden küfür!

Donald Trump’dan şok eden küfür!

Cumhuriyetçi Parti’den aday olan Donald Trump, ABD’deki Orlando saldırısını eleştirirken saldırgana küfür etti

ABD’de Kasım ayında yapılacak Başkanlık seçimlerine Cumhuriyetçi Parti’den aday olmasına kesin gözüyle bakılan emlâk zengini Donald Trump, Orlando’daki bar katliamına değinirken, küfür etti.

Texas’ın The Woodlands bölgesindeki seçim mitinginde konuşan Trump, “49 kişinin hayatını kaybettiği saldırının bardaki insanların silahları olsa yaşanmayacağını” savundu.

Sozcü’nün haberine göre Trump’ın salondakilerin alkışlarla kesilen sözleri şöyle: “Karşı yönden kurşunların geldiği yerde, insanlarımız bu manyağı iki kaşının arasından tak diye vursa… Bu harika insanlardan bazılarının belinde ya da ayak bileğinde silah olsa, bu o. çocuğu çıkıp ateş etmeye başladığında, o mekândaki insanlardan birinin silahı olsa, çıkıp gümletse… Yani bu çok, çok güzel bir manzara olurdu.”

Saldırgan katliamı yapmadan önce eşine mesaj atmış

Afgan kökenli Ömer Metin’in geçtiğimiz hafta sonu ABD’nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentinde eşcinsellerin gittiği “Pulse” isimli gece kulübünü otomatik silahlarla basarak 49 kişiyi öldürmesi ve 50 kişiyi yaralamasıyla ilgili soruşturma devam ediyor.ABD istihbarat birimleri, Ömer Metin’in “saldırıyı tek başına mı yoksa yardım alarak mı?” gerçekleştirdiği sorusuna cevap arıyor.Amerikan CNN televizyonu bu konuyla ilgili yeni bir iddia ortaya attı. Özel güvenlik görevlisi Ömer Metin’in geçtiğimiz pazar günü saldırıyı gerçekleştirdiği sırada eşi Nur Selman’la mesajlaştığı ileri sürüldü. Saldırı geçtiğimiz hafta sonu cumartesi pazara bağlayan gece yerel saatle 02.00’de meydana geldi.orlando katliam“Pulse” isimli gece kulübünde Ömer Metin saldırı sırasında sığındığı tuvalette çocuğunun annesi Nur Selman’a mesaj atarak, haberleri izleyip izlemediğini sordu. İkili arasındaki mesajlaşmada, Nur Selman’ın kocasına “seni seviyorum” mesajı attığı iddia edildi. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin kocası olabileceğinden şüphelenen Nur Selman, telefonla Ömer Metin’e ulaşmaya çalıştı ama başarılı olamadı.Nur Selman’ın Orlando saldırısından önceden haberdar olduğu yönündeki iddialara, polise verdiği çelişkili ifadelerin nedeni olduğu belirtiliyor.Ömer Metin’in saldırıdan iki hafta önce aşırı para harcamaya başladığı, katliamda kullandığı “Sig Sauer MCX yarı otomatik tüfek ile tabancıyı da bu dönemde satın aldığı ileri sürüldü.Afgan kökenli Ömer Metin ile Nur Selman 2011 yılında evlendi. Üç yaşında bir oğulları olan çift, Orlando katliamının gerçekleştiği gece kulübünden iki saat mesafedeki Fort Pierce’de yaşıyordu.Afgan kökenli Ömer Metin’in sosyal medyada aktif olduğu ve sık sık fotoğraflarını paylaştığı ortaya çıktı.Orlando saldırganı Ömer Metin’in saldırı öncesi ve sırasında Facebook hesabını kullanarak, paylaşımlarda bulunduğu da iddia edildi. Ömer Metin’in Facebook sayfasına, “ABD ve Rusya IŞİD’i bombalamaya son vermeli” mesajını yazdı.Ömer Metin’in başka bir mesajında ise şu görüşü dile getirdiği ileri sürüldü: “Bize karşı hava saldırıları düzenleyerek, günahsız kadın ve çocukları öldürüyorsunuz… Şimdi IŞİD’in intikamını tadın.”Ömer Metin’in Facebook sayfasına yazdığı son mesajında ise, “Önümüzdeki birkaç gün içerisinde IŞİD’in ABD’deki saldırısını göreceksiniz” denildi.Ömer Metin’in saldırı esnasında da, 911 ve CNN televizyonunun yerel yayın organı News 13’ü arayarak, “Bunu IŞİD ve İslam Devleti için yaptım” dediği ileri sürüldü.FACEBOOK’U KONTROL EDİYORDUKatliamcı Ömer Metin, 49 insanı katlederken bir yandan da Facebook’a bakıyordu. Katliamın sosyal medyada trend olup olmadığını kontrol ediyordu. Eşine de katliamdan haberdar olup olmadığını sormuştu.