DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Dudak bakımı nasıl olmalı?

Dudak bakımı nasıl olmalı?

Dudaklar yazın nemsizlikten kışın da soğuktan sürekli çatlar. Anlayacağınız yaz kış dudak bakımı şart. Kuruyan çatlayan dudaklar soyulup bir de kanmaya başladığında korkunç bir hal alır. Peki, bütün bunları yaşamamak için dudak bakımı nasıl olmalı? Buyurun bir bakalım. 1-Sağlıklı dudaklar için ölü hücrelerden kurtulun! Dudaklarınızın mat, solgun ve cansız görünmesini engellemek için dudağınızın yüzeyinde biriken

Dudaklar yazın nemsizlikten kışın da soğuktan sürekli çatlar. Anlayacağınız yaz kış dudak bakımı şart. Kuruyan çatlayan dudaklar soyulup bir de kanmaya başladığında korkunç bir hal alır. Peki, bütün bunları yaşamamak için dudak bakımı nasıl olmalı? Buyurun bir bakalım.

1-Sağlıklı dudaklar için ölü hücrelerden kurtulun!

Dudaklarınızın mat, solgun ve cansız görünmesini engellemek için dudağınızın yüzeyinde biriken hücrelerden kurtulmanız gerekir. Bunun için yumuşak bir diş fırçası veya, havlu gibi bezi ılık suyla ıslatarak dudağınızın üzerinde hafif dairesel hareketlerle gezdirmelisiniz. Bu sayede dudaklarınız ölü hücrelerden arınmış olacaktır. Fakat bunu yaparken dudaklarınızı tahriş etmemeye çok dikkat etmelisiniz. Bu işlemi her gün çok fazla bastırmadan, düzenli olarak tekrar ettiğinizde kuruyan dudaklardan kurtulmuş olursunuz.

2-Dudaklarınıza doğal peeling uygulayın!

Elinize biraz döktüğünüz kahve, toz şeker veya süt tozunu, suyla hafifçe ıslattıktan sonra dudaklarınıza sürün ve dairesel hareketlerle dudaklarınızı hafifçe ovun. Bu şekilde yaparak da ölü deriyi dudaklarınızdan uzaklaştırmış olursunuz.

3-Sağlıklı dudaklar için dudaklarınızı sürekli nemli tutun.

Dudaklarınızı bal, losyon, krem, vazelin ya da dudak stickleri ile nemlendirdiğinizde, hava dudağınıza direkt olarak temas etmeyecek ve kolay kolay çatlak ve kuruluk da oluşmayacaktır.

4-Dudaklarınızı mutlaka besleyin.

Gün içinde hava temasından dolayı çatlayan dudaklar zeytinyağı, kakao yağı gibi bitkisel yağlarla nemlendirilebilir. Bu yağlar dudağınıza nemlendirirken aynı zamanda dudağınızı besleyerek canlılık da kazandıracaktır.

5-Dudaklarınızı asla ıslak bırakmayın.

Islak dudaklar hava koşullarından daha çok etkilendikleri için daha çok çatlarlar. Bu nedenle su içtikten sonra veya dişlerinizi fırçaladıktan sonra dudaklarınızı güzelce kurulayıp nemlendirici sürerseniz dudaklarınızı çatlaklardan korumuş olursunuz.

6-Çantanızda daima bir çatlak kremi bulundurun.

Biz kadınlar dışarı çıkarken daima tedarikli olmalıyız. Zaten bu yüzden çantalarımızın içi tıka basa doludur. Çantanızda birde değişen hava şartlarına önlem olarak, daima bir dudak kremi bulundurun.                                                                                                                           Son olarak da sağlıklı dudaklar için bir maske tavsiyemiz var.

Yumuşak ve Pürüzsüz Dudaklar İçin Maske

Malzemeler:

  • 1 tane küçük domates
  • 1 yemek kaşığı kadar yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kadar bal

Domatesi blenderdan geçirip suyunu çıkartıyoruz. Üzerine bal ve yoğurt ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı dudaklarımızın üzerine güzelce sürüyoruz. 10-15 dakika kadar bekleyip sonra yıkıyoruz. Bu karışımı kullanarak dudaklarınızın tazelendiğini ve canlandığını fark edeceksiniz.