DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Dünya basını Türkiye-Hollanda skandalını nasıl karşıladı?

Dünya basını Türkiye-Hollanda skandalını nasıl karşıladı?

Dün Hollanda’da yaşanan diplomatik sorunlar sonrasında Avrupa basınında nasıl karşılandı? İşte Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan kriz sonrası Avrupa’ya nasıl yansımış? Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun dün Hollanda’ya iniş yapmasına izin verilmemesinin üzerine ve daha sonrada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya karşı oldukça kaba tavrı daha sonra ise Türklerin bu davranışı prostesto etmesi

Dün Hollanda’da yaşanan diplomatik sorunlar sonrasında Avrupa basınında nasıl karşılandı? İşte Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan kriz sonrası Avrupa’ya nasıl yansımış?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun dün Hollanda’ya iniş yapmasına izin verilmemesinin üzerine ve daha sonrada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya karşı oldukça kaba tavrı daha sonra ise Türklerin bu davranışı prostesto etmesi üzerine polislerin köpekler ile birlikte sert müdahalede bulunması Dünya basınında büyük tepki gördü.

Dünya basını Türkiye-Hollanda skandalını nasıl karşıladı?

Almanya Türkiye-Hollanda skandalını nasıl karşıladı?

Alman Die Welt gazetesi, bu olayı “Daha önce hiç yaşanmamış diplomatik olay” şeklinde basında yer verdi. Olayın önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının iniş izni verilmemesiyle sonra, Aile Bakanı Kaya’nın Rotterdam Konsolosluğuna girişin engellenmesiyle krizin büyümesine neden olduğunu belirtti.

Fransa Türkiye-Hollanda skandalını nasıl karşıladı?

Fransa, Hollanda’nın Türkiye’ye karşı gösterdiği tavrı “Hollanda ile Türkiye arasında diplomatik kriz” olarak basına yaydı. Fransa’da Almanya gibi bilgilere yer verirken ülkede 400 bin kökenli Türk vatandaşın bulunduğunu belirtti.

İsviçre Türkiye-Hollanda skandalını nasıl karşıladı?

İsviçre’de Almanca yayın yapan Blick gazetesi, bu skandalı “Türkiye sert misilleme yapacağını duyurdu” başlığıyla duyurdu. Aynı bilgilere yer veren gazete Demokratik ve insani değerler ayaklar altına alınarak Nijmegen sınırından Almanya’ya götürülüyorum. Tüm vatandaşlarımız adına bunu kınıyorum.” mesajına yer ayırdı.

İspanya Türkiye-Hollanda skandalını nasıl karşıladı?

İspanyol El Pais gazetesi, “Hollanda, Avrupa’nın depremi gibi. Hollandalı aşırı sağcı siyasetçisi Geert Wilders, Kur’an-ı Kerim’in yasaklanması veya camilerin kapatılması gibi popülist reçeteleri Avrupa’da deneyen ilk lider olacak.” diye yazdı.