DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Dünya devi McDonald’s hakkındaki o iddia doğru çıktı

Dünya devi McDonald’s hakkındaki o iddia doğru çıktı

Oliver ile McDonald’s arasındaki davanın bitmesi ile şok gerçek ortaya çıktı. Ve McDonald’s da hakkındaki tüm iddialar doğru çıkmış oldu.İngiliz aşçı Jamie Oliver, McDonald’s’a karşı açtığı davayı kazandı. Dünyaca ünlü İngiliz aşçı Jamie Oliver’ın davayı kazanması ile ortaya çıkan gerçek herkesi şoke etti. Jamie Oliver, çok kez McDonald’s’ın et yerine  hayvansal yağ hamuru ve amonyak kullandığını iddia etmişti. Oliver’ın davayı

Oliver ile McDonald’s arasındaki davanın bitmesi ile şok gerçek ortaya çıktı. Ve McDonald’s da hakkındaki tüm iddialar doğru çıkmış oldu.İngiliz aşçı Jamie Oliver, McDonald’s’a karşı açtığı davayı kazandı. Dünyaca ünlü İngiliz aşçı Jamie Oliver’ın davayı kazanması ile ortaya çıkan gerçek herkesi şoke etti. Jamie Oliver, çok kez McDonald’s’ın et yerine  hayvansal yağ hamuru ve amonyak kullandığını iddia etmişti. Oliver’ın davayı kazanması ile bu iddia doğrulandı. Sağlıkaktüel’de yer alan haberde de Oliver’ın davayı kazandığı bilgisi verildi.Ünlü İtalyan aşçı Jamie Oliver uzun zamandan beri Mc Donalds yerine butik hamburger yapılması ve yenmesini istiyor. Bunun için yıllar boyunca okul kantinlerinde öğrencilere verilen yemekler konusunda bir sürü program hazırladı. Hiç vazgeçmeden çalışmalarına devam ediyor. Oliver kazandığı davayla, McDonald’s fast food zincirinin gerçek et yerine, kasaplık hayvanın kesiminden geriye kalan et, tendon, yağ ve bağ doku karışımından oluşan macun kıvamındaki bir hamur ile amonyak kullandığını kanıtlamış oldu.

McDonald’s Türkiye şok itiraf

Jamie Oliver’ın davayı kazanması dünya gündeminde büyük yer kapladı. Bunun üzerine McDonald’s Türkiye‘den bomba itiraf geldi. Şirket hamburger yapımındaki köftenin 1996 yılından bu yana  Türkiye’de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı olduğunu açıkladı. Açıklamada “McDonald’s için üretim yapan tüm üreticilerimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın getirdiği kurallar ve Türk Gıda Kodeksi’ne ek olarak McDonald’s’ın üreticileri için geçerli tüm gıda güvenliği koşullarına da uymaktadır” ifadeleri yer aldı.