DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Dünya ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunu böyle gördü

Dünya ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunu böyle gördü

TSK’nın bugün sabah saatlerinde Müşterek Özel Kuvvetleri ve Koalisyon Güçleri’yle birlikte Suriye’ye düzenlediği ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu dünya basınında.

TSK’nın bugün sabah saatlerinde Müşterek Özel Kuvvetleri ve Koalisyon Güçleri’yle birlikte Suriye’nin Cerablus IŞİD’i temizleme operasyonunu dünya basını nasıl gördü?

BBC

Operasyonu “Türkiye anti-Işid seferine çıktı” başlığıyla duyuran ingiliz gazetesi, Haber sitesinden son dakika olarak duyurduğu haberi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ABD ve Koalisyon Güçleri’nin hava desteğiyle Suriye sınırına girdiğini duyurdu.

RT

RT ise operasyonu “Türkiye, Ankara destekli isyancılarla Suriye kentini geri almak için operasyon başlattı” başlığıyla duyurdu. Ayrıca haber sitesinden yayımlanan haberde ismi açıklanmaya Türk askerinin şu sözlerine de yer verildi.

“Operasyonun amacı Suriye ile sınırlarımızı korumak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü günvece altına alarak ABD destekli Koalisyon Güçleri’nin IŞİD’e karşı mücadelesine destek vermek.”

Reuters

Reuters, Suriye operasyonunu “Türk ordusu Suriye sınır kasabasına operasyonlar başlattı” başlığıyla operasyonu duyurdu.

AP

Associated Press (AP), haberinde ‘Türkiye Suriye sınırındaki kenti IŞİD’den temizlemek için operasyona başladığını ilan etti’ ifadesine yer verdi.

New York Times

Amerikan New York Times gazetesi, operasyon haberlerini internet sayfasından duyurdu.  New York Times haberde ‘Cerablus’tan IŞİD’i atmak için operasyon’ başlığını kullandı.

Bild

Almanya’nın en yüksek tiraja sahip gazetesi Bild’de operasyon haberlerine internet sitesinde yer verdi. Haberde “Türkiye IŞİD’e askeri saldırı başlattı” başlığını kullanan gazete operasyona sitesinde geniş yer verdi.

The Guardian

İngiliz gazete The Guardian operasyon haberlerinde ‘Gaziantep saldırısı sonrası IŞİD’e operasyon’ başlığını kullandı. Sitede yer alan haberde Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde oluşacak bir Kürt egemenliğine karşı çıktığı da belirtildi.

AXAR.AZ

Azeri haber sitesi haberi “Türkiye resmen Suriye’ye girdi” başlığı ile duyurdu.