DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Dünya liderlerinden Atatürk Havalimanı saldırısına tepki

Dünya liderlerinden Atatürk Havalimanı saldırısına tepki

36 kişinin ölümüne sebep olan Atatürk Havalimanı terör saldırısına dünyanın dört bir yanından tepkiler yağdı.

Dün gece saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen 36 kişinin hayatını kaybettiği, 147 kişinin de yaralandığı kanlı terör saldırısına dünyadan da tepkiler geldi.

ABD

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısına ilişkin çalışmalar yürüttüklerini, olayla ilgili bilgi almaya çalıştıkları açıkladı.John Kerry saldırıya ilişkin, “Ne olduğunu ve kim tarafından gerçekleştirildiğini araştırıyoruz. Karşımıza çıkan ilk zorluk devlet dışı, şiddet yanlısı aktörlerle yüzleşmek.” diye konuştu.ABD’de bir yazılı açıklama da Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest’den geldi. Yaptığı açıklamada, Havalimanı saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.Earnest, “ABD, düzinelerce insanın öldüğü ve yaralandığı İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bugün meydana gelen hain terör saldırısını en güçlü şekildekınıyor. Terör tehdidiyle mücadelemizi sürdürürken, dünyadaki diğer dost ve müttefiklerimizle, NATO müttefiki ve ortağımız olan Türkiye’ye sarsılmaz desteğimizi sürdürüyoruz.” diye konuştu.ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass da saldırıyı kınadı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleriyle birlikte yas tuttuğunu dile getiren Bass, yaralılara acil şifalar dileyerek, Twitter hesabından “Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen saldırının dehşeti içindeyiz” mesajını paylaştı.dunya-liderleri-istanbul-ataturk

ALMANYA

Almanya Başbakanı Angela Merkel’den de saldırıya ilişkin kınama geldi. Basın toplantısında yaptığı açıklamada, ”Şahsen ve AB ülkeleri hükümet başkanları hepimiz terörün bu yeni sinsi eyleminden dolayı şok içerisindeyiz” dedi.Saldırıyı kimin yaptığına ilişkin bir bilgisi olmadığını belirten ve Türk halkına seslenen Merkel, ”Tüm Türk halkına terörle mücadelede birlik olduğumuzu ve birbirimizi destekleyeceğimizi iletmek istiyorum” diyerek Türkiye’nin yanında olduğunu belirtti.AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ise ölenlerin ailelerine taziye mesajlarını iletti. Tusk,  “Böyle zamanlarda bir arada olmalıyız.” mesajını verdi.

FRANSA

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande İstanbul’daki saldırıyı şiddetle kınayanlardan biri oldu. Türkiye’nin zor bir duruma girdiği belirten Hollande, “Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Türkiye’de ard arda düzenlenen saldırılar ülkedeki durumu daha da zorlaştırıyor” dedi.Fransa Başbakanı Manuel Valls’de twitter hesabından üzüntüsünü dile getirdi. Valls, “İstanbul’da havalimanında yapılan barbar saldırı karşısında dehşete kapıldım. Fransa, terörizme karşı Türklerin yanındadır” diyerek destek oldu.

İTALYA

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Atatürk Havaliman’ında meydana gelen terör saldırısına ilişkin,  “Yaşanan hadise dolayısıyla Türk hükümeti ve Türk halkına derinden yakınlığımı belirtmek isterim” ifadelerini kullandı. Renzi, bu tür terör olaylarında hep birlik olunmasına vurgu yaptı.

İSPANYA

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, İstanbul’da meydana gelen saldırıyı kınadığını ve reddettiğini belirtti. Rajoy, “Birlik olduğumuz sürece barbarlık baskın gelemeyecek” dedi.

SUUDİ ARABİSTAN

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taziyelerini iletti. Selman, Terör saldırısını şiddetle kınadığımızı ve kabul edilemez olduğunu belirterek, bu saldırılar nedeniyle acılarınızı paylaştığımızı, size, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk halkına, Suudi Arabistan devleti ve halkı olarak da en derin taziyelerimizi iletiyorum. Allah’tan hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine sabır ve yaralananlara da yakın zamanda şifa temenni ediyorum.” dedi.