DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
E-Okul öğrenci bilgi formu nasıl alınır? Nasıl not sorgulanır?

E-Okul öğrenci bilgi formu nasıl alınır? Nasıl not sorgulanır?

E-Okul öğrenci bilgi formu nasıl alınır? E-Okul veli bilgilendirme sistemi nasıl kullanılır?

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile veliler İnternet üzerinden öğrencilerin okula başlangıcından mezuniyetine kadar olan tüm bilgilere kolaylıkla ulaşabilecek. Peki e-okul nedir? E-okul nasıl kullanılır? E-okul öğrenci bilgi formu nasıl alınır? E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır? E-okul sınav sonuçları nasıl öğrenilir? Bu yazıda bu soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz.

E-OKUL NEDİR?

E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında hizmete girdi. E-Okul’dan öğrencinin mezuniyetine kadar olan tüm bilgilere İnternet üzerinden ulaşabilirsiniz.

E-OKULA NASIL GİRİŞ YAPILIR

E-okula “e-okul.meb.gov.tr” adresinden sisteme giriş yapabilirsiniz. Açılan sayfada gerekli bilgileri yazdıktan sonra sisteme giriş yapabilir, öğrencinin bilgilerine ulaşabilirsiniz.

E-OKUL ÖĞRENCİ BİLGİ FORMU NASIL ALINIR?

Öğrenci bilgi formunu almak için de daha önce anlattığımız adımlarda ki gibi ‘Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş yapmanız gerekmektedir. https://e-okul.meb.gov.tr adresinden öğrencinizin bilgilerini yazdıktan sonra sisteme giriş yapın.Aşağıdaki görselde gördüğünüz sayfa önünüze gelecek.  Altı kırmızı gördüğünüz kutucuklara Öğrenci Kimlik Numarası, Öğrenci Okul Numarası, ve Güvenlik kutusundaki rakamları yazdıktan sonra giriş yapın.Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Okul öğrenci bilgi formunu kolayca alabilirsiniz.e-okul

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığının, Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS)’den faydalanmak istiyorsanız hemen yapmanız gereken bir kaç adım var. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sistesi “www.meb.gov.tr”e giriş yapın. Üstteki butonlardan “Hizmetler”e tıklayın ve açılan sekmeden “e hizmetler” ardından “veli bilgilendirme”ye tıklayın.Açılan sayfada öğrencinin TC kimlik numarası, okul numarasını yazarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-OKUL SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Velilerin en çok merak ettiği diğer konu ise öğrencinin sınav sonuçlarını nasıl öğrenecekleri. Yine “https://e-okul.meb.gov.tr” adresine giderek öğrenin TC kimlik numarası, okul numarasını yazarak veli bilgilendirme sistemi’ne giriş yapmanız yapmalısınız.E-okul sisteminden öğrencinin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, haftalık ders programı, alınan dersler, derslere giren öğretmen bilgileri, sınav sonuçları, sınav tarihleri, sözlü notları, şube ortalaması ve başarı belgeleri ve bir çok bilgiye okula gitmenize gerek kalmadan öğrenebilirsiniz.Daha fazla bilgiye ulaşmak için eğitim kategorimizi ziyaret etmeyi unutmayın.