DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Eğlenceli ve geliştirici ev oyunları

Eğlenceli ve geliştirici ev oyunları

Eğlenceli ve geliştirici ev oyunları ile hem eğlenin hem öğrenin. Çocuklarınızla vakit geçirmenin mutluluğunu yaşayın. Böylece çocuklarınızla birlikte zaman geçirirken aynı zamanda onların kendilerini geliştirmesine yardımcı olacaksınız. Uçtu uçtu kuş uçtu oyunu 4 yaş ve üzeri için uygun bir oyundur. Beş kişi ve üzeri ile oynanır. Oyun için herhangi bir materyal gerekmez. Çocuğun dikkat becerisini

Eğlenceli ve geliştirici ev oyunları ile hem eğlenin hem öğrenin. Çocuklarınızla vakit geçirmenin mutluluğunu yaşayın. Böylece çocuklarınızla birlikte zaman geçirirken aynı zamanda onların kendilerini geliştirmesine yardımcı olacaksınız.

Uçtu uçtu kuş uçtu oyunu

4 yaş ve üzeri için uygun bir oyundur. Beş kişi ve üzeri ile oynanır. Oyun için herhangi bir materyal gerekmez. Çocuğun dikkat becerisini geliştiren bir oyundur.Nasıl Oynanır: Oyuncular halka olup bir masanın etrafında otururlar. Oyunda bir ebe seçilir ve ebe tüm çocukların karşısına geçer. Ebe, “Uçtu uçtu kuş uçtu!” der ve parmağını havaya kaldırır. Ebe uçabilen bir şey söylediği için herkes parmağını kaldırmak zorundadır. Ebe, bazen de uçamayan bir şey söyler. Örneğin tavuğu söyleyip, “Uçtu uçtu tavuk uçtu!” diyerek parmağını havaya kaldırır. Ancak tavuk uçmadığı için diğer oyuncuların parmağını kaldırmaması gerekir. Oyunda yanlışlıkla parmağını kaldıran oyuncu oyundan elenir. Çocuğa Neler Kazandırır: Dikkat becerisini geliştirir.

Bom fiz oyunu

10 yaş ve üzeri için uygun bir oyundur. İki kişi ve fazlasıyla oynanır. Herhangi bir materyal gerekmez. Çocuğun dikkat ve işlem yapabilme becerilerini geliştirir.Nasıl Oynanır:Oyuncular halka şeklinde dizilirler. İçlerinden biri “1” diye saymaya başlar, yanındaki oyuncular “2”, “3” diye saymaya devam ederler. 5’i söyleyecek oyuncu “BOM” der. Oyunun kuralına göre 5 ve 10’un katlarında BOM denir. 6 sayısından sonra ise 7’yi söyleyecek oyuncu “FİZ” der. Yine kural gereği 7, 14, 21, 28 gibi 7’nin katlarında da “FİZ” denir. Mesela, “1-2-3-4-BOM-6-FİZ-8-9-BOM,11, 12, 13, FİZ…” gibi Oyunda dikkat edilmesi gereken en önemli husus; 5 ve 7’nin ortak katlarını söyleyecek oyuncuların (yani 35, 70, 105 gibi) “BOM-FİZ” demesidir. “BOM”, “FİZ” ya da “BOM-FİZ” demeyi unutup sayısının kendisini söyleyen oyuncu yanar ve oyundan çıkar. Oyuna 1’den başlayarak 100 kadar ya da istenilirse daha yukarı sayılara kadar devam edilebilir.

 Artan benzetmece oyunu

10 yaş ve üzeri oynayabilir. İki kişiyle oynanır. Herhangi bir materyal gerekmez. Hızlı ve farklı düşünmeyi geliştirir.Nasıl Oynanır: Bu oyunda oyuncular son harf ile birbirini başka bir nesneye, isme veya hayvana benzetir. Mesela ilk oyuncu seni “Oka benzettim” derse diğer oyuncu ok, “k” ile bittiği için “k” ile başlayan bir şey seçerek rakibini ona benzetir. “Ben de seni kediye” benzettim diyebilir. Diğer oyuncu bu sefer rakibini kedinin son harfi olan “i” harfi ile başlayan bir şeye benzetir. Ancak artan benzetmece oyununda, oyuna en az harf sayısındaki kelime ile başlanmalıdır. Meselâ iki harfli ‘Ok’ kelimesinden başladıysak, bir sonraki kelime hem ‘K’ harfi ile başlayacak ve üç harfli olacaktır. Meselâ ‘Koç’ söylenirse, bu sefer de ‘Ç’ ile başlayan dört harfli bir kelime söylenmelidir. Meselâ ‘Çıra’ kelimesi söylenebilir. Oyun, en fazla harfli kelime söylenene kadar devam eder. Sonu ‘Ğ’ harfi ile biten kelime söyleyen oyuncu oyunu kazanabildiği gibi ulaşılan harf sayısına uygun kelimeyi bulamayan oyuncuda oyunu kaybeder.

Sesli harf değiştirmece

8 yaş ve üzeri için uygundur. İki kişiyle oynanır. Materyal gerekmez. Çocukların hızlı ve çeşitli düşünme becerilerini geliştirir.Nasıl Oynanır: Bu oyunda günlük hayatımızda kullanılan kelimelerin sesli harfleri seçilen başka bir sesli harfle değiştirilerek söylenmeye çalışılır. Meselâ, oyunculardan birinden haftanın günlerini sadece ‘e’ sesli harfini kullanarak söylemesi istenir. Doğru söyleyip söylemediği kontrol edilir. Yani oyuncunun Pazartesi kelimesini Pezertese, Salı’yı Sele, Çarşamba’yı Çerşembe gibi söylemesi gerekir. Bu oyunda yılın ayları, sebzeler, hayvanlar veya başka kelimeler kullanılabilir.