DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Eğlenceli tatil aktivitesi: Oyun hamuru yapımı

Eğlenceli tatil aktivitesi: Oyun hamuru yapımı

Oyun hamuru; çocukların zihinsel ve iskelet gelişimleri için gerekli faydalı aktivitelerden biridir. Sadece el kas gelişimine değil, farklı objeler üretmesine olanak vererek, çocuğunuzun hayal dünyasının yani bilişsel yönünün gelişimine de büyük katkı sağlar. Ancak çoğu anne baba çocuklarına aldıkları oyun hamurunun sağlıklı olup olmadığını düşünerek endişe yaşıyor. Çünkü mağazalardan alınan rengarenk oyun hamurlarının içinde ne

Oyun hamuru; çocukların zihinsel ve iskelet gelişimleri için gerekli faydalı aktivitelerden biridir. Sadece el kas gelişimine değil, farklı objeler üretmesine olanak vererek, çocuğunuzun hayal dünyasının yani bilişsel yönünün gelişimine de büyük katkı sağlar. Ancak çoğu anne baba çocuklarına aldıkları oyun hamurunun sağlıklı olup olmadığını düşünerek endişe yaşıyor. Çünkü mağazalardan alınan rengarenk oyun hamurlarının içinde ne gibi maddeler olduğunu bilmiyoruz, bekli de bilmeden de olsa çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atıyoruz.  Biz de sizler için evde sağlıklı malzemelerden kolay ve sağlığa zararsız oyun hamuru yapımı araştırdık. Böylece evde oyun hamuru yapımı esnasında çocuğunuzla birlikte eğlenebileceksiniz ve çocuğunuza verdiğinizde de gözünüz arkada kalmayacak.

Oyun Hamuru Tarifi -1

Gerekli Malzemeler:                   

  • 1 su bardağı kadar un
  • 1 su bardağı su
  • Dörtte bir bardak tuz
  • 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tartar kremi ya da elma sirkesi
  • İstediğiniz renkte gıda boyası

Hazırlanışı: Malzemelerin hepsini bir kaba koyun. Topaklanmamasına dikkat edin. Bu yüzden hızlı hızlı ve güzelce karıştırın. Kabınızı ocağın üstüne alın. Karışım sıvı olduğu için kısık ateşte karıştırmaya başlayın. Hamur toplanacak ve tavadan ayrılacak. Bu aşamaya kadar karıştırmaya devam edin ve ardından ocaktan indirin.  Oyun hamurunuzu soğumaya bırakın. Oyun hamurunuz artık hazır. Hazırladığınız hamurun kurumaması için mutlaka kapalı plastik kaplarda ya da cam kavanozlarda saklamalısınız.

 Oyun Hamuru Tarifi – 2

Gerekli Malzemeler:

  • 3 su bardağı kadar un
  • 1 su bardağı kadar su
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Dörtte bir su bardağı tuz
  • Hamuru renklendirmek için gıda boyası yerine sebze ve meyvelerden de kullanabilirsiniz. Yeşil için ıspanak suyu, kahverengi için kahve, kırmızı için vişne gibi.

 Hazırlanışı:Gıda boyası ya da rengini kullanacağınız sebze meyve dışındaki diğer malzemelerin hepsini genişçe bir kapta karıştırın. Hamur yoğunlaşana kadar karıştırmaya yoğurmaya devam edin. Hamur kıvama gelip yoğunlaştıktan sonra renklendirici malzeme olarak ne kullanacaksanız onu ekleyin. Ve oyun hamurunuz hazır. İyi eğlenceler.