DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Elektrik kesilince buzdolabında bozulan gıdaların kokusu nasıl giderilir?

Elektrik kesilince buzdolabında bozulan gıdaların kokusu nasıl giderilir?

Uzun süre evde olmadığımız bir zamanda elektrik kesinti ya da sigorta atması sonucu evde olabilecekleri bir hayal edelim. Ben hayal bile etmek istemiyorum ya siz? Uzun süre elektrik olmaması durumunda buzdolabındaki etlerin kokması sonucu eve yayılan iğrenç kokmuş et ve leş kokusu. Berbat bir durum değil mi? Ne kadar kötü de olsa insanoğlunun başına böyle

Uzun süre evde olmadığımız bir zamanda elektrik kesinti ya da sigorta atması sonucu evde olabilecekleri bir hayal edelim. Ben hayal bile etmek istemiyorum ya siz? Uzun süre elektrik olmaması durumunda buzdolabındaki etlerin kokması sonucu eve yayılan iğrenç kokmuş et ve leş kokusu. Berbat bir durum değil mi? Ne kadar kötü de olsa insanoğlunun başına böyle şeyler gelebiliyor. O yüzden bizde sizler için Elektrik kesilince buzdolabında bozulan gıdaların kokusu nasıl giderilir? Sorusunun cevabını araştırdık, buyurun birlikte bakalım.

Elektrik kesilince buzdolabında bozulan gıdaların kokusu nasıl giderilir?

Elektrikler kesilince dondurucuda ki donmuş et, tavuk ve diğer yiyecekler çözülmekte ve çözünen bu gıdaların suyu dondurucunun tahliye deliğinden su boşaltan boruyla buzdolabının arka tarafında bulunan tahliye teknesinde toplanmaktadır. Buzdolabı tekrar çalıştırılıp motor ısındığında bu teknedeki su buharlaşıp dolayısıyla suyun içindeki koku tanecikleri de etrafa yayılmaktadır. Kokuya çözüm olması için ilk yapılması gereken bu yüzden teknenin temizlenmesidir.Bu olayı yaşayan çoğu insan bunun böyle olduğunu bilmediğinden kokuyu duyar duymaz dolaptaki her şeyi atar. Koku giderici mangal kömürü, süt, kahve, vanilya, karbonat, limon dilimleri, çay posası ne varsa hepsini dener. Ancak maalesef ki hiçbiri çözüm olmaz. Çünkü yukarıda da bahsettiğimiz gibi kokunun kaynağı dolabın içi değil dışıdır.Evet çözüm için tahliye teknesinin temizlenmesi gerektiğini söylemiştik. Ancak bu defe da karşılaşılan problem tahliye teknesinin bulunmasıdır. Bunun için su boşaltma borusunu takip edin. Borunun ucunda borudaki suyun döküldüğü kısım tahliye teknesidir. Üzerindeki vidayı sökerek tahliye teknesini yerinden çıkarabilir, içindeki pis suyu dökebilir ve tekneyi yıkayıp tekrar yerine takabilirsiniz. Ancak bazı dolaplarda tahliye teknesi sabit olup yerinden çıkmayacağından içindeki suyun sünger ile çekilmesi gerekir. Böyle bir durumda tekne tam olarak temizlenmez ve temizleme için tahliye teknesinin defalarca dolmasını sağlayıp her seferinde de içindeki suyun çekilmesi gerekir. Böylece akan su ile tahliye borusu ve tahliye teknesi temizlenmiş olacaktır.Bazen de dondurucudaki çözünen gıdaların suyu dondurucunun iç kısmındaki strafor yüzeye geçmiş olabilir. Eğer böyle bir durum varsa strafor yüzeyin değiştirilmesi mümkün değildir. Böyle bir durumda tek çözüm buzdolabını değiştirmektir.