DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Elektronik devi tüm mağazalarını sattı!

Elektronik devi tüm mağazalarını sattı!

Dünyaca ünlü elektronik devi Media Markt, İsveç’teki tüm mağazalarını satarak, ülkeden çekilme kararı aldığını açıkladı.Dünyaya ismini duyurmuş ünlü elektronik markası Media Markt, İsveç’teki tüm mağazalarını sattı. Bununla da kalmayan firma İsveç’ten ayrılacağını açıkladı. Konu ile ilgili olarak ilk haber İsveç’in resmi haber ajansı olan TT’den geldi. Ülkenin resmi haber ajansı olan TT’de yer alan habere

Dünyaca ünlü elektronik devi Media Markt, İsveç’teki tüm mağazalarını satarak, ülkeden çekilme kararı aldığını açıkladı.Dünyaya ismini duyurmuş ünlü elektronik markası Media Markt, İsveç’teki tüm mağazalarını sattı. Bununla da kalmayan firma İsveç’ten ayrılacağını açıkladı. Konu ile ilgili olarak ilk haber İsveç’in resmi haber ajansı olan TT’den geldi. Ülkenin resmi haber ajansı olan TT’de yer alan habere göre, 2006 yıllarında İsveç piyasasına giren Alman devi firmanın ülke genelinde bulunan 26 mağazasını Norveçli firma Norska Expert’e sattığını belirtti.

Elektronik devi tüm mağazalarını sattı!

Media Markt’in ekonomik nedenlerden dolayı İsveç’ten ayrılma kararı aldığı belirtildi. Bunun yanı sıra Media Markt’in 11 yıl içerisinde 300 milyon euro zarara uğradığı da ortaya çıktı. Almanya’da 1979 yılında kurulan Media Markt’in binden fazla mağazası bulunuyor. Avrupa da 15 ülkede faaliyet gösteriyor. Firmanın yaklaşık 20 milyar euro cirosu var. Ve Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği perakendecisi konumunda yer alıyor.