DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Antioksidan kaynağı elma suyunun faydaları

Antioksidan kaynağı elma suyunun faydaları

Elma suyunun tam bir sağlık deposu olduğunu biliyor muydunuz? Yapılan araştırmalar elma suyunun çok güçlü bir antioksidan kaynağı olduğunu göstermiştir.Nedir antioksidan? Ne işe yarar?Vücudumuzdaki canlı hücrelerin hepsi canlılığını devam ettirebilmek için enerjiye ihtiyaç duyarlar. Bu enerjiyi de oksijenli solunumdan karşılarlar. Solunumda oksijenle gerçekleşen yanma olayında hücrelerde atık maddeler yani serbest radikaller oluşur. Eğer bu serbest

Elma suyunun tam bir sağlık deposu olduğunu biliyor muydunuz? Yapılan araştırmalar elma suyunun çok güçlü bir antioksidan kaynağı olduğunu göstermiştir.Nedir antioksidan? Ne işe yarar?Vücudumuzdaki canlı hücrelerin hepsi canlılığını devam ettirebilmek için enerjiye ihtiyaç duyarlar. Bu enerjiyi de oksijenli solunumdan karşılarlar. Solunumda oksijenle gerçekleşen yanma olayında hücrelerde atık maddeler yani serbest radikaller oluşur. Eğer bu serbest radikaller vücutta etkisiz hale getirilmezse hücrelerde, dokularda, DNA’ nın yapısında hasara neden olur. İşte antioksidanlar vücutta bu serbest radikallerle savaşırlar. Serbest radikaller etkisiz hale getirilemezse hücre hasarı, kanser, kalp ve damar hastalıkları, katarakt ve yaşla birlikte gelen diğer sağlık sorunlarına yol açabilir. Özellikle ilerleyen yaşlarda bu tür tehlikelerden korunmak için sağlıklı beslenmeye özen göstermek gerekmektedir. Bu sorunlarla baş etmede de elma suyu sofralardan eksik edilmemelidir.

Elma suyunun diğer faydaları:

Özellikle aç karnına içilen bir bardak elma suyu kanı temizler, toksinlerin atılmasına yardımcı olur.Elma suyu uykudan önce içilirse rahatlatır ve uykuya geçişi hızlandırır.Mide bulantısına iyi gelir, sindirimi kolaylaştırır.Gastritten dolayı meydana gelen, mide yanmaları hafifletir.Bağırsakları hızlı çalıştırır ve yumuşatır.elmasuyu-miniEnerji verir.Cildi güzelleştirir ve cildin genç kalmasını sağlar.Cilt kırışıklıklarının azalmasını sağlar.Rejim yapanların tatlı ihtiyacını giderir.Kalbi güçlendirir.İdrar yolları problemlerini hafifletir.Yüksek tansiyon ve ritim bozukluğu yaşayan hastalar üzerinde olumlu etki gösterir.İnme (felç) riskini azaltır.E ve C vitamini deposudur.Kan akışınızın ve ritminin düzgün olmasını sağlar.Beyin sağlığımızı korur.Daha az strese kapılmamızı sağlar.Sıkıntı ve dertlerden kaynaklı erken çökmelere karşı koruyucu etkilidir. Dolayısıyla stresin getirdiği ciltteki sarkma ve yaşlanma belirtilerinden korur.Elbette her zaman ve her üründe olduğu gibi elma suyu tüketiminde de ölçüyü kaçırmamak ve günde en fazla bir bardak tüketimle kendimizi sınırlandırmamız iyi olacaktır. Bu miktar ihtiyaç duyduğunuz besinlerin karşılanması ve elma suyunun faydalarından istifade edebilmemiz için yeterli olacaktır. Ayrıca düzgün bir beslenme programına sahip olmak ve bu programı düzgün bir şekilde uygulamakta sağlığımız üzerinde koruyucu bir etki yapacaktır.