DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Emre Mor, Euro 2016 Tarihinde Bir İlke İmza Attı

Emre Mor, Euro 2016 Tarihinde Bir İlke İmza Attı

Euro 2016’ya kötü başlayan A milli takım, Çek Cumhuriyeti karşısında 2-0’lık bir skorla yeniden yükselişe geçti.Emre Mor maçın yıldızlarından oldu ve tarihe geçti.

A milli takımımızın Çek Cumhuriyeti karşısında verdiği mücadelede maça damgasını vuran iki isim vardı. Burak Yılmaz ve Emre Mor…Euro 2016’da varlığını sürdüren Ay-yıldızlı takımın Euro 2016’da D Grubu’nda ilk karşılaşması Hırvatistan ile olmuştu. Türkiye, Mücadele sonucunda 1-0 mağlup olmuştu.Gösterilen kötü performans sonucu tepkilerin odağı olan Türkiye, bir umutla çıktığı ikinci maç olan İspanya-Türkiye karşılaşmasında 3-0 mağlup olmuştu.Gruptan çıkma planları yapılırken, A milli takımın dün mücadele ettiği Çek Cumhuriyeti ile olan karşılaşmasında gelen 2 gol karşılaşmanın galibiyetle sonuçlanmasını sağladı ve Türkiye’nin Euro 2016’da ikinci tur şansını sürdürdü. Şüphesiz maça damgasını vuran Emre Mor ve Burak Yılmaz oldu.turkiye-cek-emre-mor-Euro

Emre Mor, Euro 2016 Tarihinde Bir İlke İmza Attı

Emre Mor, Çek Cumhuriyeti milli takımı karşısında sergilediği performansla göz doldurdu. Mor, futbol dünyasının en çok konuştuğu isimlerden biri haline geldi. Kader maçımız olan bu karşılaşmada 9.dakikada Türkiye’yi Çek Cumhuriyeti karşısında 1-0 öne geçiren Burak Yılmaz’ın attığı golün asistini yaptı. Bu asistle başarısını kanıtlamış oldu. Fransız spikerler Emre Mor için, “Turkish Messi” lakabını taktılar.Fransız spikerlerin bile ilgi odağı olan 18 yaşındaki genç futbolcu Emre Mor, 1980’den bu yana Euro 2016’da Burak Yılmaz’a yaptığı asistle tarihe geçti. Euro 2016’da şu ana kadar asist yapan en genç futbolcu oldu.

BURAK YILMAZ DA TARİHE GEÇTİ

A milli takımı, Çek Cumhuriyeti karşısında 1-0 öne geçiren Burak Yılmaz, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda 2008’den bu yana ilk golünü attı. En son 25 Haziran 2008’de Semih Şentürk Almanya’ya karşı gol atmıştı.

BURAK YILMAZ’DAN EMRE MOR YORUMU

Türkiye-Çek Cumhuriyeti karşılaşmasında Ozan Tufan ile birlikte gol kaydeden 2-0 galibiyetle sahadan ayrılan Burak Yılmaz, 9.dakikada attığı golün asistini yapan genç yetenek Emre Mor ile ilgili konuştu.Galibiyetle biten maçtan sonra konuşan Burak Yılmaz;“Emre Mor bizim göz bebeğimiz… Bizim çiçeğimiz… Emre Mor çok enteresan bir oyuncu. Çok genç arkadaşımız var, heyecanlanmış olabiliriz, ama biz zoru severiz. Bugün de sıkıştık ve geri dönmesini bildik Gruptan çıkmayı çok istiyoruz, hepimiz bunu yürekten istiyoruz.’ dedi.