DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Erdoğan ve Putin arasındaki buzlar eridi

Erdoğan ve Putin arasındaki buzlar eridi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 ay sonra ilk kez birbirleriyle görüştü.\r\n\r\n

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 ay sonra ilk kez birbirleriyle görüştü.Yaşanan uçak krizinin ardından aralarında soğuk rüzgarlar esen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 ay boyunca bir araya gelmediler. Krizin üstünden 7 ay geçmesinin ardından ikili ilk kez telefon ile görüştü. Bugün gerçekleşen görüşme üzerine Cumhurbaşkanlığı’ndan bir açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanlığı, “İkili ilişkilerin yeniden canlandırılması ve terörle ortak mücadele konularında kararlılıklarını vurgulayan iki lider, irtibat halinde olma ve yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kalmışlardır” şeklinde bir açıklamada bulundu.

İlk görüşme G20’de gerçekleşecek

erdogan-ve-putin-anlastiYaptıkları telefon görüşmesinin ardından aralarındaki buzları eriten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk görüşmelerini Çin’de yapılacak olan G20 zirvesinde yapacak. G20 zirvesi ise eylül ayında gerçekleşecek.Cumhurbaşkanlığı: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir.”

Vladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan görüşmesinin ana maddesi

7 ay sonra ilk kez telefon görüşmesi yapan iki devlet lideri yaptıkları görüşmede Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkilerin normalleşmesi ve canlandırılması konusunun üzerinde durdular.Türkiye-Rusya arasındaki  ilişkilerinin normalleşmesi için atılacak olan adımların yanı sıra bölgedeki siyasi, ekonomik ve insani krizler içinde iş birliği içinde olunmasını vurgulamıştır.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen hain terör saldırısını  kınadı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine de başsağlığı iletti.Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkilerin normalleşmesi ve canlandırılması konusu üzerinde durdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sürekli irtibat halinde olmaları ve yüz yüze görüşme için anlaştılar.

Görüşmenin ardından Kremlin’den açıklama geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telefon görüşmesinin ardından ilk açıklama Kremlin’den geldi. Kremlin, “İki lider teröre karşı sıkı işbirliği ihtiyacını vurguladı” dedi. Görüşmenin sonrasında Putin’in ticari ilişkilerin başlaması için Hükümete müzakere talimatı verdiği vurguladı.