DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Erdoğan’dan Avrupa Parlamentosu’na Sert Tepki

Erdoğan’dan Avrupa Parlamentosu’na Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde STK temsilcileri ile iftar yemeğine katıldı. Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nun ileri gelenlerine seslendi: “Siz kimi aldatıyorsunuz?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivil Toplum Kuruluşu(STK)’nun temsilcileri ile birlikte iftar yemeğine katıldı. Haliç Kongre Merkezi’nde verilen iftar yemeğinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu(AP)’ ve AP üyelerine terör ile ilgili açıklamalarda bulundu. Avrupa Parlamentosu üyelerinin teröre destek verdiğini söyleyen Erdoğan,  “Avrupa Parlamentosunun ileri gelenlerine söylüyorum. Kimi aldatıyorsunuz?” diyerek seslendi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlardaki üniversite ve liselerde meydana gelen protestolar ile ilgili açıklamada bulunan Erdoğan, “Bunlara izin vermeyeceğiz” dedi.İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından satır başları:

“İZİN VERMEYECEĞİZ”

Son dönemlerde lise ve üniversitelerde artan olaylara yönelik, “Bunlar şimdi lise ve üniversitedeki çocuklara da dadanırlar başka yerlere de dadanırlar. Niye? Başka çıkış yolları kalmadığı için. Fakat biz ‘inlerine gireceğiz’ dedik, girdik. Bunların da inlerine girdik, paralelin de inlerine girdik. Gireceğiz. Nereden, kimlerden hangi türlü destek alırlarsa alsınlar gireceğiz.  Şu anda bazı üniversite ve liseleri karıştırmak istiyorlar, bunlara izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.Erdoğan, gençlere önem verdiğini şu sözlerle ifade etti:“Erdoğan’dan Avrupa Parlamentosu’na sert tepki verdi. “Bütün meselemiz gençliğimizdir. Gençliğimizi bunlara kaptırmamamız gerekir.”

“SİZ KİMİ ALDATIYORSUNUZ”

Erdoğan, terörle mücadeleye destek veriyoruz diyen AP’ye şu sözleri sarfetti: “Yanlış işleri yapıyorsunuz. Avrupa Parlamento binasının koridorlarına terör örgütlerinin paçavralarını asanların ve onların önünde poz verenlerin bunu demeye hakkı yoktur. Onları hakaret etmeye sevk edenlerin, bu ülke de “Biz terörle mücadele ediyoruz” demesinler.Avrupa Parlamentosu’nun ileri gelenleri sizlere sesleniyorum. “Siz kimi aldatıyorsunuz? Bu gidişle siz bir yere varamazsınız, yanlış oyundasınız” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN TERÖRİSTİ İYİ TERÖRİST Mİ?

Erdoğan, gezi olaylarına değinerek,  ‘Biz Türkiye’deki bu durumdan endişeleyiz’ (diyorlardı). Bende Belçika, İngiltere ve Fransa’daki son olaylardan dolayı ‘Endişelenerek bakıyorum. Böyle izliyorum’  demiştim. Söylediğimden rahatsız olmuşlar. Niye rahatsız oldunuz? Demek ki terör dört bir yanda kol gezdiği zaman sen de polisine ne diyorsun, gereği neyse yap diyorsun. Türkiye’nin teröristi iyi terörist mi? Ne farkı var? diye sert çıktı.

AB’NİN TAKINDIĞI TAVIR ORTADA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa Birliği yolundaki atılan adımları değerlendirerek, “Avrupa Birliği’nin takındığı tavır ortada. Almanya’nın da tavrı çok açık ve net ortada. Benim şahsımla ilgili AB ve Almanya’nın ileri geri attıkları bütün tavırlar ortada.İşte Türkiye’deki temsilcileri var, söyledikleri şeyler belli. Biz gönüller yapmaya yine devam edeceğiz.” dedi.