DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Erdogan’dan BM’ye sert tepki

Erdogan’dan BM’ye sert tepki

İşte Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları: – Sağolsun Kadir Topbaş Bey bu projeyi hayata geçirdi, cendere yolunun olduğu o dereye su geliyor, boğazdan gelen su Marmara’yla buluşuyor. – Çözüm süreciyle birlikte bu yatırımlar büyüyor, Doğuda bu sorunlar olmamış olsa orda yatırımlar patlardı, ama çözüm süreciyle birlikte bunlarından önüne geçeceğiz. – Biz 2023 hedeflerimiz doğrultusunda bu sürecin

İşte Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

– Sağolsun Kadir Topbaş Bey bu projeyi hayata geçirdi, cendere yolunun olduğu o dereye su geliyor, boğazdan gelen su Marmara’yla buluşuyor.

– Çözüm süreciyle birlikte bu yatırımlar büyüyor, Doğuda bu sorunlar olmamış olsa orda yatırımlar patlardı, ama çözüm süreciyle birlikte bunlarından önüne geçeceğiz.

– Biz 2023 hedeflerimiz doğrultusunda bu sürecin daha iyi seviyelere taşınması için azami derecede hassas olacağız. Biz bu topraklarda beraber yaşadık beraber büyüdük Allahın izniyle bunu geleceğe beraber taşıyacağız.

”ZULÜME RIZA ZULÜMDÜR”

“Kimyasal silah elbetteki çok önemli ama 100 bin kişinin önemi bizim için bir değer etmiyor mu? Onlar can değil mi? Onlar için biz ses çıkarmayacak mıyız? Unutmayın, zulüme rıza zulümdür. Zulüm ile abad olunmaz. Ya elimizle müdahale edeceğiz, ya dilimizle müdahale edeceğiz, ya da bunları yapamıyorsak kalben buğz edeceğiz. BM susmuş, insanlık dramını seyretmekle yetinmiştir. BM’nin adım atmaması insanlık tarihine kara bir leke olarak kazınmıştır. BM’yi 5 daimi üyenin iki dudağı arasına hapsetmek asla demokratik değildir. Antidemokratiktir. 1. Dünya Savaşı’nın koşullarında alınmış bir karar diye bu böyle bir kalacak. Gençler bir kampanya başlattı, dünya 5’ten büyüktür. Ben de bu kampanyayı destekliyorum.”

”ESMA’LAR ÖLMESİN”

“Ben 76 milyonluk bir ülkenin halkının bana verdiği yetkinin gereğini yapıyorum. Aynı şeyi Mısır’da görüyoruz. Vicdanımızın sesini duymak zorundayız. İstiyoruz ki o keskin nişancıların şehit ettiği Esma’lar ölmesin. Vücutlarında mermi izi olmayan o yavrular yerde yatıyor. O soluk bedenler olmasın. BM’de akan kanın durması için BM’nin adım atmasını istediğimizi, bunun olmaması halinde de atılacak her adımı desteklediğimizi söyledik. Esad rejimi süratle işbaşından çekilmeli ve yaşayabileceği bir ülkeye gitmelidir.”