DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Erdoğan’dan Obama’ya Teşekkür

Erdoğan’dan Obama’ya Teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile İsrail arasında sağlanan mutabakatta en başta Obama olmak üzere herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın ‘Rusya ile Türkiye arasında bir mutabakat olduğu’ sözlerini doğruladı. İsrail ile ilişkilere de değinen Erdoğan, Obama’ya teşekkür etti.Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, “İki ülke, ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla gerekli adımların atılması hususunda mutabık kaldı” demişti.Erdoğan, Rusya Günü dolayısıyla Vladimir Putin’e gönderdiği mektup sonrası ilk kez konuştu. Rusya ve Türkiye arsındaki mutabakatın her iki ülkeninde hayrına olacağını söyledi.İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya açıklaması:”Rusya ile aramızda düşürülen uçak meselesi vardı. Bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için gerekli adımları attık. Rusya ile olan ilişkimizin düzelmesi için vardığımız mutabakatın her iki tarafın da hayrına olacağına inanıyorum. “

“ERDOĞAN: ÜZÜNTÜMÜ İFADE ETTİM”

Erdoğan sözlerine gönderdiği mektup ile devam etti: “Putin’e gönderdiğim mektupta yaşanılan hadiseden dolayı hem üzüntümü ifade ettim, hemde iki ülkenin birlikte yapabileceği bölgesel işbirliği imkanlarını ifade ettim.”Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu hadise her iki ülkenin de zararınadır. Bu mevcut durumu geride bırakarak Rusya ve Türkiye ilişkilerini hızla normalleştirebileceğimize inanıyorum. Barış ve huzur için bu yakın komşumuzla da olan münasebetleri, özellikle stratejik düzeyde attığımız adımları geliştirmenin gayretine inanıyorum” diye konuştu.

“İSRAİL, ÖZRÜ BİZZAT BANA İLETTİ”

Mavi Marmara olayından sonra İsrail ile bozulan ilişkilerin geçtiğimiz günlerde sağlanan mutabakatla normalleştirmeye başlandığı ile ilgili konuşan Erdoğan,  “İsrail ve Türkiye ilişkilerinin düzelmesi için en başta ABD olmak üzere üçüncü taraflarında girişimleri oldu. Biz 3 şartın yerine getirilmesini istedik. Ben, ‘Türkiye’den resmen özür dilemelidir’ demiştim. “2013 yılında İsrail Başbakanı özrü bana bizzat iletti. 3 şart da İsrail tarafından kabul edildi. Bu süreci Filistinli kardeşlerimizle istişare ederek yürüttük. Bayram öncesi 14 tonluk gemiyle inşallah Mersin’den yola çıkmak suretiyle Gazze’ye ulaştıracağız. Bu gemi, Filistinki kardeşlerimize ikinci bayramı yaşatacak. Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı asla unutmuyoruz. Buralardaki hukuksuzluklara karşı itirazlarımızı devam ettireceğiz.” diye konuştu.

OBAMA’YA TEŞEKKÜR EDERİM

Türkiye ile İsrail arasında varılan anlaşmanın iki ülke ve Filistin için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İsrail ve Türkiye arasındaki anlaşmanın hayata geçmesinde katkısı olan ABD Başkanı Sayın Barack Obama başta olmak üzere herkese teşekkürlerimi iletiyorum.