DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Erdoğan’ın ziyareti öncesi Somali kan gölüne döndü

Erdoğan’ın ziyareti öncesi Somali kan gölüne döndü

Somali’nin başkenti Mogadişu’daki bir otele baskın düzenlendi. Saldırıda aralarında milletvekilide bulunan 15 kişiyi öldürüldü, 20 kişi de yaralandı.

Dün Mogadişu’daki Ambassador Oteli’ne önce bomba yüklü araçla saldıran militanlar, daha sonra otelin içine girdi. Eş-Şebab sözcüsü Reuters ajansına yaptığı açıklamada, saldırıyı örgütü adına üstlendi.

YİNE ZİYARET ÖNCESİSaldırı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Somali’ye yapacağı ziyaretin hemen öncesinde meydana geldi. Ambassador Oteli, Erdoğan’ın havaalanından indikten sonra başkanlık sarayına gitmek için kullanacağı güzergah üzerinde bulunuyordu.Erdoğan’ın Ocak 2015’te Somali’ye yapacağı ziyaret öncesinde de eş-Şebab militanları,Türk heyetin kaldığı SYL oteline saldırmıştı. Örgüt, Temmuz 2013’te de Türkiye’nin Somali büyükelçiliğini hedef almıştı. El Kaide bağlantılı olan örgütün bazı liderlerininIŞİD’e biat ettiği belirtiliyor.Öte yandan dün Pentagon’dan yapılan açıklamada, ABD’ye ait bir insansız havaaracının üst düzey eş-Şebab liderlerinin bulunduğu bir yeri vurduğu bildirildi. Saldırıda geçtiğimiz Kenya’daki bir üniversiteye yapılan kanlı baskının sorumlusunun öldürüldüğü açıklandı.