DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Eski çoraplardan neler yapabilirsiniz?

Eski çoraplardan neler yapabilirsiniz?

En çok kullandığımız eşyalarımızdan biri de çoraplarımızdır kuşkusuz. Çok kullanılmasına da bağlı olarak çabuk eskiyen, çabuk yıpranan ya da eşlerini bir türlü bulamadığınız çoraplarınızı atmak yerine değerlendirmek isterseniz size birbirinden ilginç fikirler hazırladık. İşte eski çoraplardan yapabileceklerimiz: 1-Eski Çoraplardan Eldiven Yapımı        Eskiyen çoraplarınızı ister parmaklı ister parmaksız eldivene dönüştürebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken

En çok kullandığımız eşyalarımızdan biri de çoraplarımızdır kuşkusuz. Çok kullanılmasına da bağlı olarak çabuk eskiyen, çabuk yıpranan ya da eşlerini bir türlü bulamadığınız çoraplarınızı atmak yerine değerlendirmek isterseniz size birbirinden ilginç fikirler hazırladık. İşte eski çoraplardan yapabileceklerimiz:

1-Eski Çoraplardan Eldiven Yapımı

  eski-coraptan-kalpli-eldiven-yapimi-2     eski-coraptan-kalpli-eldiven-yapimi-4

Eskiyen çoraplarınızı ister parmaklı ister parmaksız eldivene dönüştürebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken elinizi çorabın üstüne koyarak elinizin şeklini çıkartmanız. Sonrasında kenarlarından diktiğinizde eldiveniniz hazır.Bir başka çoraptan eldiven yapma yönteminde ise çorabınızın topuk kısımlarını baş parmağınız girecek şekilde baş parmağınıza göre kesin. Çorabın parmak uçlarını da kesin ve parmaksız eldiven yapın. Çorap eldiveninizin üzerine de keçeden yaptığınız kalp yada  istediğiniz farklı şekilleri  yapıştırarak yada aplike yaparak eldiveninizi  renklendirebilirsiniz.. 

2-Eski Çoraplardan Oyuncak Yapımı

tavsan-corap                     kukla oyuncakEski çoraplarınızı çocuklarınız için şirin oyuncaklara dönüştürebilirsiniz. İstediğiniz ya da yapabileceğiniz herhangi bir hayvan figürünü çoraptan keserek çıkarın ve içlerine elyaf doldurarak uygun şekillerde dikin. Yüzü yada başka aksesuarlar içinde farklı çorap parçalarını kullanabilirsiniz. 

3- Eski Çoraplardan Yılan Minder Yapımı

yilan-corapİster çocuklarınızın oynaması için, ister soğuk gelen kapı altlarından gelen soğuğu engellemek için yapacağınız yılan yastıklarında da renkli ve desenli çoraplarınızı kullanabilirsiniz. Farklı renk ve desendeki çoraplarınızın uç kısımlarını keserek onları dikdörtgen hale getirin. Bütün dikdörtgen parçaları dikey olarak uç uca birbirine ekleyin. Yılanın kafası ve kuyruk ucunu yapmak için yuvarlak burunlu çoraplarınızı kullanın. İçini alabildiği kadar elyafla doldurduğunuz yılanı tamamen diktikten sonra düğmeden göz, kurdele parçasından da dil yapabilirsiniz. 

4-Eski Çoraplardan Kilim Yapımıkilim

Eski çoraplarınızı yandaki resimde görüldüğü gibi yan yana birbirine dikerek dekoratif, renkli, kullanışlı bir kilim elde edebilirsiniz.5-Eski Çoraplardan Çocuk Atkısı Yapımıeski-coraplardan-cocuk-atkisi-yapimiYine uç kısmını kesip dikdörtgen hale getirdiğiniz renkli ve desenli çorapları birbirine ekleyin ve istediğiniz uzunlukta bir atkı oluşturun. İsterseniz uç kısımlarına ponpon dikebilir, istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

6-Eski Çoraplarınızdan Saksı Kılıfı Yapımı

coraptan-saksiEski ve geniş çoraplarınızın uç kısımlarını kesin. Kalan dikdörtgen parçanın bir kenarını daha diktikten sonra evinizdeki küçük eski saksılara geçirerek renkli eğlenceli saksılar elde edebilirsiniz. 

7-Eski Çoraptan Topuz Tokası yapımısac-topuzu

Eski bir çorabın uç kısmını kesip attıktan sonra kalan lastikli kısmı rulo haline getirin ve kenarlarını dikin. Elde ettiğiniz bu ruloyu saçınıza topuz tokası takar gibi takın ve saçınızı dolayarak topuz yapın. Piyasada satılan topuz tokalarını eski çoraplarınızdan yapmış oldunuz.