DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Euro 2016’da Final: Portekiz-Fransa

Euro 2016’da Final: Portekiz-Fransa

Avrupa Futbol Şampiyona’sı büyük finali Fransa ve Portekiz arasında oynanacak. Fransa-Portekiz maçı saat kaçta?

Euro 2016’da ilk finalist belli olmuştu. Portekiz ile Galler’in yarı final mücadelesinde sahadan 2-0 galibiyetle ayrılan Portekiz finali garantilemeyi başarmıştı.Dün akşam Fransa ile Almanya arasında oynanan ikinci yarı final karşılaşması 2-0’lık bir mağlubiyetin ardından sonuçlandı. Finale çıkan takım Fransa oldu.Portekiz’i galibiyete taşıyan golleri 50. dakikada Cristiano Ronaldo ve 53. dakikada Luis Nani atmıştı.Avrupa şampiyonalarındaki 9. golünü atan Cristiano Ronaldo, Michel Platini’nin turnuvada tarihindeki tüm zamanlara ait rekorunu egale etmiş oldu.Portekiz, Fransa’da oynanacak EURO 2016 finaline kalan ilk takım oldu.

Fransa, EURO 2016 finaline kalan ikinci takım oldu

Fransa’yı galibiyete taşıyan golleri ise 72. dakikada  Antoine Griezmann ve 45.dakikada penaltı vuruşu ile yine Griezmann topu filelere gönderdi.

Euro 2016 yarı finalinde Fransa, Almanya’yı Griezmann’ın golleriyle 2-0 mağlup ederek finalde Portekiz’in rakibi oldu.

Böylece Fransa Milli Takımı, 1984 ve 2000’de şampiyon olduğu Avrupa Futbol Şampiyonası turnuvalarından sonra üçüncü defa finale adını yazdırdı.

Griezmann-Euro-2016

GRİEZMANN GOL KRALLIĞINA KOŞUYOR

Fransa’da forma giyen Antoine Griezmann Euro 2016’da en çok gol atan futbolcularla arasındaki farkı 3’e çıkarttı. Avrupa Futbol Şampiyonası Çeyrek final maçlarına kadar 4 gol kaydeden Griezmann, Almanya’ya karşı attığı 2 gol ile şampiyonadaki gol sayısını 6’ya yükseltti.

Michel Platini’den (1984 – 9 gol) sonra bir Avrupa Şampiyonası’nda en çok gol atan isim oldu.

Griezmann’ı gol krallığında turnuvaya devam eden takımlar arasında 3’er golü bulunan Cristiano Ronaldo, Dimitri Payet, Luis Nani ve Olivier Giroud takip ediyor.

Fransa’ya 2-0 mağlup olan Almanya’nın teknik direktörü Joachim Löw maçı değerlendirdi. Löw, Euro 2016’da büyük final oynayacak Fransa-Portekiz karşılaşmasına dair;

“FRANSA, PORTEKİZ’İ YENER”

“Bazen zirvede oluyorsunuz bazen maçın içinde bazı şeyler olumsuz gelişiyor ve eleniyorsunuz. Fransa Dünya şampiyonunu 2-0 yenerek haklı olarak finale kalmıştır. Fransa’nın finalde Portekiz’i yeneceğini de düşünüyorum. Portekiz’in şu ana kadarki performansı beni tatmin etmedi. Ama iyi olan taraf bizdik.”

FRANSA-PORTEKİZ FİNALİ NE ZAMAN?

EURO 2016’da final maçı, 10 Temmuz Pazar akşamı saat 22:00’de Fransa ile Portekiz arasında oynanacak.Avrupa Futbol Şampiyonası Final karşılaşması Fransa’nın başkenti Paris’te ki Stade de France’da oynanacak ve kupa sahibini bulacak.