DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Evden balık kokusunu çıkarma yöntemleri

Evden balık kokusunu çıkarma yöntemleri

Balık yemek çok zevklidir. Mevsimi gelen balığı tavada ya da fırında uygun yöntemiyle pişirince tadına doyum olmaz. Hazırlığı da zahmetlidir ama açlığın hatırına katlanılır hazırlık aşamalarına. Ama yeme işli bittikten sonra ardında bıraktığı ağır kokuları gidermek pek de kolay değildir. Pencere açıp evi havalandırmak, aspiratörü çalıştırmak, pişirme işlemi bittikten sonra bütün mutfağı çamaşır suyu ile silmek

Balık yemek çok zevklidir. Mevsimi gelen balığı tavada ya da fırında uygun yöntemiyle pişirince tadına doyum olmaz. Hazırlığı da zahmetlidir ama açlığın hatırına katlanılır hazırlık aşamalarına. Ama yeme işli bittikten sonra ardında bıraktığı ağır kokuları gidermek pek de kolay değildir. Pencere açıp evi havalandırmak, aspiratörü çalıştırmak, pişirme işlemi bittikten sonra bütün mutfağı çamaşır suyu ile silmek kokunun tamamının giderilmesi için yeterli olmaz. Fırında yapılan balık daha az koku bırakır ama bu defada fırına sinen balık kokusunu çıkarmak gerekir. Bu kadar olumsuzluktan bahsettik ama siz siz olun balık yemekten vazgeçmeyin. Uzmanlar haftada en az iki kere balık yenmesini tavsiye ediyor. Bu yüzden sağlığınız için balık yiyecekseniz eğer, biz de sizlere evden balık kokusunu çıkarma yöntemlerini araştırdık. Buyurun birlikte bakalım.

Evden balık kokusunu çıkarma yöntemleri:

*Balık kızartırken diğer bir ocakta sirkeli su kaynatırsanız balık kokusunu alacaktır.*Balık kızartma işleminiz bittikten sonra bir tencereye su, suyun içerisine biraz sirke veya limon suyu ve hoş bir koku vermek için de defneyaprağı, çubuk tarçın ve karanfil ekleyin. Bunları hep birlikte kaynatın. Bu işlem mutfağındaki balık kokusunun yerini güzel kokuların almasını sağlayacaktır.*Yine balık kızartırken bir tencereye su ve vanilya koyup diğer bir ocakta kaynatırsanız balık kokusu gidecek ve mutfağınız mis gibi vanilya kokacaktır.*Balık kızarttığınız tavadaki kızgın yağın içine 4-5 dilim limon koyarsanız kokunun hafiflediğini göreceksiniz.*Balık kızartırken kızartma yağının içine birkaç dal maydanoz koymak da etkili olacaktır.*Balık pişirirken mutfağınızın bir köşesinde kokulu mum yakabilirsiniz.*Evden balık kokusunu çıkarma yöntemlerinden biri de, ocağın en küçük gözünde, ufak bir porselen fincanda toz şeker eritmektir.*Kokudan kurtulmanın pratik yollarından biri de ocakta limon portakal kabuğu yakmaktır.*Balık pişirme işlemi bittikten sonra tercih edeceğiniz hoş kokulu bir tütsüyü de evinizde yakabilirsiniz.*Teflon tavada kavuracağınız kuru çay  biraz duman çıkarsa da kokuyu alacaktır.* Elinize sinen balık kokusundan kurtulmak için de ortadan ikiye böldüğünüz  limonu ellerinize güzelce sürün. Sonra da ellerinizi soğuk suyla durulayın.* Evden balık kokusunu çıkarma yöntemlerinden en önemlisi de pişirme işlemi bittikten sonra kızartma tavasını hemen ve güzelce yıkamaktır.