DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Evrensel düşün….

Evrensel düşün….

Sevgili okurlarım; Yine ülkemizde hareketli ve bir  o kadar da siyasilerin adrenalini yükselten gelişmelerle dolu ülkemize genel bir perspektiften bakmaya çalışalım. Çok şükür 800 bin öğretmenimiz ve 17 milyon öğrencimiz 2. Yarıyıl eğitimlerine başladılar. Yine çocuklarımız Anadolu ve fen liseleri sınavına hazırlanacaklar.Üniversite’ye yerleşmek  için hummalı koşturmacadır sürüp gitmekte, inşallah ülkemize hayırlı evlat olurlar. Tabi ki,

Sevgili okurlarım; Yine ülkemizde hareketli ve bir  o kadar da siyasilerin adrenalini yükselten gelişmelerle dolu ülkemize genel bir perspektiften bakmaya çalışalım. Çok şükür 800 bin öğretmenimiz ve 17 milyon öğrencimiz 2. Yarıyıl eğitimlerine başladılar.

Yine çocuklarımız Anadolu ve fen liseleri sınavına hazırlanacaklar.Üniversite’ye yerleşmek  için hummalı koşturmacadır sürüp gitmekte, inşallah ülkemize hayırlı evlat olurlar. Tabi ki, bunlara eğitim koçluğu yapan güzide ve ulvi meslek mensubu değerli öğretmenlerimizin katkılarını saymakla bitiremeyiz….

Çocuklarımızın dinlenmiş olarak eğitimlerine başlamasını bütün ebeveynlerde mutlulukla karşılamaktalar. Bu eğitim süreci içerisinde halen karnı doymayan, gerçekten okula gidemeyecek derecede hasta ve mağdur olan çocuklarımızın olduğunu da unutmamamız gerekir. Sosyal devlet ilkesine münhasır devlet yetkililerinin  ihtiyaç sahibi kişilere insani olarak el atmalıdır. Her şeyi devletten beklememekte gerekir. Milyon dolarların açılıp, saçılacağı demokrasinin olmazsa olmazı olan yerel yönetimler seçimine çok az bir zaman kala Aday adayları habire o mahalle senin , bu ev senin diyerek halka ulaşmaya ve kendilerini anlatmaya, ayrıca seçildiklerinde ne gibi projelerinin oldukların anlatmaya ve seçmenleri tatmin etmeye çalışıyorlar. Artık seçmenlerin ufku geniş mahalli idareler seçiminde adayların yapacakları hizmetleri çok rahat sosyal medya dan takip edebiliyorlar. Yapılan yanlışları da yine aynı iletişim araçları sayesinde paylaşabiliyorlar.Yorum yapabiliyorlar.

Bu demokrasinin ne kadar güzel yanları değil mi? Bundan 15- 20 yıl geriye gidersek teknoloji bu kadar gelişmemişti. Artık anında görüntü ve haberlerle toplum aydınlatılmaktadır. Zira bunu kısıtlamaya gidici yeni düzenleme kararı meclis tarafından alındı bile. Anayasanın 22. maddesi gereği herkesin haberleşme özgürlüğünün olduğu ancak, muzır neşriyat sergileyen ve toplumun örf ve adetine karşı saldırı ve baltalamalar neticesinde, bu yayınlara mahkemelerin 24 saat içerisinde vereceği karar gereği sansür konulabilir. Bunda hepimiz hem fikiriz, hiç birimiz ailemize veya kişiliğimize yönelik ahlak dışı saldırılara yönelik baskının olmasını muhakkak istemeyiz. Bu gibi durumda zaten kimsenin bir şey söylemesine gerek yok. Zira 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluğun illetiyle baş başa kalan ülkemizde, ben şahsen zil takıp da oynamıyorum. Oh canıma değsin falanca, filanca parti rezil oldu da demiyorum. Ben ülkemin genelini hep bir ve bütün görüyorum.

Eğer bizim ülkemizde milyon dolar veya milyon Euro lar birilerinin kasasına haksız kazanç olarak geçiyorsa bunun hesabını sormak bu ülkenin bir bireyi olarak hepimizin hakkıdır. Bu hakkı hiç bir güç ve kuvvet engelleyemez. Biz bir asırlık muasır medeniyetler seviyesinde olan bir ülke olarak bu gibi yolsuzluk veya rüşvet söz konusu varsa vardır.”Ateş yanmayan yerden duman çıkmaz” o zaman onurumuzla hareket ederek, müsebbibi olanlarda demokratik yollardan insanları kaosun eşiğine itmeden, ülkede arbede çıkarmadan hukuki yönden çözüm aramalıyız. Ülkemizde bulunan binlerce aydınlarımız veya aydın geçinenlerimiz tarafsız ve Allah için hiç bir görüş ayrılığına düşerek yanlı davranmamalı, geçmişimize dönüp baktığımız da nasıl ki, Tarihimizi araştırarak bazı olumsuzlukları eleştiriyor ve ah ediyorsak gelecek nesilde ülkemiz üzerindeki bu gidişatın tarihini bir gün okuyacak ve hepimize ah edecekler.Gelecek nesillere güzel şeyler bırakmalıyız ki, biz atalarını güzel sözlerle yad etsinler.

Değerli okurlarım; A partisi olun B partisi olun veya C partisi olun temel düşünce ülkemizin menfaati değil mi? Hiç bir partiye antipati duymanın da bu topluma bir faydasının olmayacağını belirtmek isterim. Nasıl ki, Müzik dinlemek evrensel diyorsak bence düşünceler ve ideolojilerde evrensel olmalıdır. Bölücülük, bölgecilik ve ayrıştırmacı zihniyet temel anlamda hepimize sonuçta zarar vermektedir. Nasıl ki, hangi dinden, mezhepten veya meşrepten olan insan olursa olsun ilk doğarken, günahsız doğar Allah katında bu çocuklarımız tertemiz ve pak ama bunları daha sonra zalimane yapan durum ne ihtiras, çıkar ve aç gözlülük değil mi? hani derler ya” gözünü bir avuç toprak doyursun”ne kadar manidar değil mi? Hepimiz faniyiz 50 yaşamışsın, 100 yaşamışsın ne ye yarar. Bu beşeri hayatta seni yad edecek bir eserin veya insanlığın var mı? o senin için en büyük servet çalmakla, yolsuzlukla nereye varabiliriz ki, benim en ifrit olduğum bir söz var.” Bal tutan parmağını yalar” ben bu söze kesinlikle karşıyım. Kimin balını, kimin malını elde ediyorsun da parmağını yalıyorsun. Bir kere alnının teriyle çalışacaksın kimsenin iffetine, malına ve canına kastetmeden kazanırsan işte o zaman o balı bırak parmakla yalamayı kaşık kaşık doya doya ye helal olsun sana derim.

Bu yerel seçimin çok hareketli geçeceğine ve bazı dengelerin oturacağına inanıyorum. Son olarak şuanda Polislerimize yine şok etkisi vuran şark tayin meselesi gündemde hatta bununla ilgili genelge yayınlandığını biliyoruz 15 veya 16 yılını batı illerinde dolduran Polislerin şarka tayin olabilecekleri bunun gerekçesi de tecrübeli olduklarından dolayı şimdi ben soruyorum. TMK 10.maddesi gereği Güneydoğu ve Doğu anadolu bölgesinde hizmet edecek bu polislerimiz zaten emekliliklerinin eşiğine gelmişler. Bulundukları bölgelerde kendilerine yurt yuva kurmuşlar. Çoğunluğu emeklisine 3-5 yıl gibi bir süre kalmış, şuanda Güneydoğuda bir barış süreci olduğunu biliyoruz ikinci kez beden ve zihin olarak çökmüş bu insanları yerlerinden oynatmanın ve aile düzenlerinin mantığı ne? Bunların büyük çoğunluğu eşlerini evlerini yurtlarını bırakarak bekar olarak gidecekler.

Bu da aile bütünlüğüne ciddi anlamda sıkıntı verir. İşin maddi boyutuna bakarsak kişi başı en az 5 bin yolluk verilirse toplam 20-25 bin polis olarak sayarsak bunu bütçeye külfeti de cabası, Sayın başbakanımızın ve dönemin içişleri bakanları Polisin özlük haklarını iyileştireceklerini taahhüt etmelerine rağmen bu gibi sürpriz koskoca emniyet çalışanlarını dumura uğratmış ve demoralize oldukları aşinadır. Tekrar bu konu hakkında rasyonel düşünülmeli ve bu güzide kuruluş mensuplarının mağduriyetinin giderileceğini sayın yetkililerden bekliyoruz Ez cümle şehit kanıyla sulanmış ve uğrunda milyonlarca şehit vermiş bu cennet vatan üzerine hiç kimse ipotek koyamaz bu ülke bütün etnisitesiyle bir olarak yaşadı bir olarakta yaşayacamaya devam edecektir. Bu ülkeden başka alternatif ülkemiz yok, hep birlikte Mutlu ve yaşanılabilir bir Türkiye’yi imar etmek için haydi ülkemin insanları başarmak için namuslu çalışmaya, ilime,bilime ve kardeşliğe en çok ihtiyacımız olan bu kötü gidişata dur demeye ne dersiniz? Bu koskoca ülkeyi bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını saygıyla yad ediyorum…… Sevgiyle kalın…..