DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Facebook Messenger’da oyun dönemi

Facebook Messenger’da oyun dönemi

Facebook Messenger’a bir özellik daha eklendi. Messenger uygulamasında bundan sonra HTML5 oyunlar oynanabilecek.

Dünya genelinde 1 milyardan fazla kullanıcısı olan Facebook, Messenger uygulamasına bir özellik daha getirdi. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar arkadaşlarıyla mesajlaşırken, cevap gelmesini beklediği sürede isterlerse oyun oynayabilecekler.Facebook’un ‘Insant Games’ ismini verdiği özellik Messenger uygulamasının yeni sürümünde yer alıyor. Her zamanki gibi şuan ülkemizde kullanımda değil. Türkiye’nin içinde olmadığı 30 ülkede kullanıla sunulan özellikte 17 farklı tarzda oyun yer alıyor.17 oyun arasında  Pac-Man, Space Invaders gibi oyunların yanı sıra Bandai Namco, Konami, Zynga ve King gibi yapımcılardan da oyunları da yer alıyor.facebook-html5-oyunHTML5 ile geliştirilen oyunlar Facebook’un Messenger uygulamasında oynanacak.Şimdilik Android ve iOS cihazları için geliştirilen ‘Instant Games’ Messenger uygulamasında yer alan oyuncu kontrol simgesine basarak açılıyor. HTML5 aracılığıyla açılan oyunlar, flash oyunlar gibi uzun süre yükleme ve bekleme olmadan açılacak. Sadece bir kaç saniye süren oyunlar indirilmeden oynanacak.Ayrıca Messenger uygulamasında arkadaşlarınızla oyunda oynayabiliyorsunuz,Facebook Messenger uygulamasında arkadaşlarınızla futbol topu ve basketbol topu emojisi göndererek karşılıklı oyun oynayabilirsiniz.Facebook Top Sektirme oyunu nasıl oynanır?Eğer “top sektirme” oyununun nasıl oynanacağını bilmiyorsanız emoloji’lerden futbol topunu oynamak istediğiniz arkadaşınıza gönderin. Gönderdiğiniz emoloji’yi tıkladığınızda oyun ekranı açılacak.

Facebook  Messenger Basketbol oyunu nasıl oynanır?

Facebook‘un ilk gizli oyunu “basketbol” oyunu da “top sektirme” oyunu ile aynı mantıkta çalışıyor. Oynamak istediğiniz arkadaşınıza emoloji’lerden basketbol topu gönderin. Gönderdiğiniz emoloji’ye tıklayın ve oyun başlasın.Facebook’un oyun güncellemeleri devam edecek gibi görünüyor. Tahminlere göre ilerleyen günlerde oyun güncellemelerine spor oyunları üzerinden devam edilecek. Bakalım ilerleyen günlerde ne tür oyunlar güncellemeye dahil edilecek?Kullanıcıların dışarıda en çok yaşadığı İnternet sorununa yeni özellik çare olabilecek. Henüz ne zaman yayınlanacağı belli olmayan özellik sayesinde kullanıcılar ücretsiz WİFİ noktalarını görebilecek. Bu sayede kullanıcıların mobil veri tüketimlerinin azaltılması planlanıyor.Şuan test aşamasında olan hizmet ilk olarak Android ve iOS işletim sistemlerinde kullanılabilecek.facebook_6

KONUM ÖZELLİĞİYLE ÇALIŞACAK

Mobil cihazlardaki konum özelliğiyle çalışan sistem, size en yakın ücretsiz internet noktalarını harita üzerinden gösterecek. Sizin konumunuzu ve uzaklığı gösteren harita üzerinde ağ noktasının hangi şirkete sahip olduğunu da görmek mümkün olacak.