DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Faciadan dönüldü! Belçika Türk Federasyonu binası önüne bombalı paket

Faciadan dönüldü! Belçika Türk Federasyonu binası önüne bombalı paket

Dün Belçika Türk Federasyonu’nun bulunduğu binanın önüne bombalı paket bırakıldı. Olay yerine gelen uzmanlar tarafından bomba imha edildi.

Belçika’da Türk Federasyonu’nu hedef alan saldırı son anda engellendi. Belçika Türk Federasyonu (BTF) binası önüne bırakılan bir paketten şüphelenen vatandaş olayı polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekibi paketin içinde bomba olabileceği şüphesiyle alanı güvenlik çemberine aldı. bırakılan bombalı paket kimse zarar görmeden imha edildi. Olay yerine gelen bomba uzmanı ekipler şüpheli paketin içinde bomba olduğunu tespit etti. Robotla patlatılan çantanın içinden yangına sebebiyet verecek düzenek çıktı.

BTF Başkanı Ömer Zararsız konuyla ilgili, “öğle saatlerinde federasyon binasının önüne içinde paket olan bir poşet bırakıldı. Bir federasyon üyesinin paketi fark etmesi üzerine polise haber verildi. Olay yerine daha sonra bomba imha uzmanları gelerek paketi, robotla patlattı” dedi.Paketin içinden patladığı zaman yangına sebebiyet verecek düzenek çıktığı öğrenildi. Ayrıca Brüksel Savcılığı Sözcüsü Denis Goeman de, paketin içinde patlayıcı olduğunu doğruladı. Çantanın içinde bir gaz tüpü ve ateşleme sisteminin olduğu belirtildi.