DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fatih Terim’e Almanya’dan tepki var

Fatih Terim’e Almanya’dan tepki var

Son günlerde Türkiye’de büyük tepki gören Fatih Terim’e bir tepki de Almanya’dan geldi.

Yunus Mallı, 2015 yılının Kasım ayında milli takım tercihini Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda yana kullandı. Bu tarihten yana milli formayı terleten Yunus Mallı süre aldığı tüm karşılaşmalarda sahada 90 dakika kalmayı başaramadı. Yunus Mallı’nın takımı olan Mainz bu durumdan rahatsız olduğunu bir kez daha yineledi. Mainz kulübü oyuncuları Yunus Mallı’nın forma şansı bulamaması nedeniyle Fatih Terim’e tepki gösterdi.

Mainz kulübü Fatih Terim’e tepki gösterdi

Mainz kulübünde menajerlik görevini yürütmekte olan Rouven Schröder, Yunus Mallı’nın Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda süre bulamaması ile ilgili konuştu. Schröder, Yunus Mallı’nın çok özel bir oyuncu ve 10 numara olduğunu savundu ve “Yunus Mallı, klasik bir 10 numaradır. Yunus’un ayarında çok nadir oyuncu var” sözlerini kullandı.Alman Mainz kulübüne yakın birçok yayın organı Mainz’ın bu durum ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Mainz, oyuncunun ilk kez milli formayı giymeye başladığı 2015 yılının Kasım ayından bu yana 90 dakikalık bir maç çıkaramaması nedeniyle Terim’e tepki gösterdi. Her milli arada oyuncunun 15 gün boyunca dinlenmiş bir şekilde kulübe geri dönmesi Mainz kulübünü düşündürüyor. Mainz kulübü oyuncusu Yunus Mallı’nın Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda daha fazla forma şansı bulması gerektiğini düşünüyor ve Fatih Terim’in bu konuyla ilgili bir adım atmasını bekliyor.

Yunus Mallı son 2 sezondur çıkışta

Türkiye A Milli Futbol Takımı ve Mainz’ın yıldızı gurbetçi futbolcu Yunus Mallı, Bundesliga’da büyük bir sükse yaptı. Özellikle son 2 yıldır harika performans sergileyen oyuncu buna rağmen Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda forma şansı bulamıyor.Özellikle 14/15 sezonundan itibaren adından söz ettiren Yunus Mallı o sezon sadece 3 Bundesliga karşılaşmasını kaçırdı. 36 maça çıkan oyuncu 6 gol ve 4 asist yaptı. Sonraki sezon performansını dahada yükselten Yunus Mallı, 15/16 sezonun ilk yarısında Türkiye A Milli Takımı’ndan davet aldı ve bu daveti kabul etti. Yunus Mallı 15/16 sezonunda takımının Bundesliga’daki tüm maçlarında sahada yer aldı. Milli futbolcu 15/16 sezonunu 36 maç 11 gol ve 5 asist ile tamamladı. Yunus Malı bu sezona harika bir başlangıç yaptı ve 9 maçta 4 gol ve 3 asist kaydetti.Yunus Mallı bu harika performansı maalesef milli takıma taşıyamadı. Milli futbolcu 14 milli maçın sadece 8’inde forma giydi ve bu maçların tamamında oyuna sonrada dahil oldu. Yunus Mallı milli formayla gol ya da asist kaydedemedi.