DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Federal Meclis Araştırma Komisyonu’nun gizli belgeleri yayımlandı

Federal Meclis Araştırma Komisyonu’nun gizli belgeleri yayımlandı

Wikileaks, Alman Federal Meclis Araştırma Komisyonu’nun gizli belgelerini yayımladı. Wikileaks bu gizli belgeleri internet sitesinde yayımladı.\r\n\r\n

Wikileaks, Alman Federal Meclis Araştırma Komisyonu’nun gizli belgelerini yayımladı. Wikileaks bu gizli belgeleri internet sitesinde yayımladı.Wikileaks, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Ajansı’nın Almanya’daki yaptığı faaliyetlerini araştıran Federal Meclis Araştırma Komisyonu’nun gizli olan belgelerini yayımladı. Ve ifşa edilen gizli belgelerin, BND (Almanya Dış İstihbarat Teşkilatı) ve NSA arasındaki iş birliği hakkında bilgiler vardı. Yayımlanan belgelerin sayısı 2 bin 420’yi geçti.

Wikileaks tüm belgeleri yayımladı

wikileaksWikileaks’ın yayımladığı 2 bin 420 belge içinde Almanya Dış İstihbarat Teşkilatı, ülkedeki iç istihbarat servisi Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatı ve Almanya Bilgi Teknolojileri Güvenliği Dairesine ait olan yazışmaların da olduğu belirtildi. Ve araştırma komisyonunun çalışmalarını içeren bilgilerde verildi. Federal Meclis NSA Araştırma Komisyonu Başkanı Patrick Sensburg, konu ile ilgili olarak Alman İkinci Televizyon Kanalı ZDF’ye bir açıklamada sızdırılan bu belgelerin doğru olduğunu söyledi. Fakat bu belgelerin gizlilik seviyesinin düşük olduğunu ve 2015’e kadar olan belgeler olduğunun da altını çizdi. Ve “Bu, çalışmalarımızı çok engelliyor.” dedi. Bunları yapanların tek amaçlarının şov olduğunu da ifade etti.Wikileaks bundan önce NSA Araştırma Komisyonunun gizli belgelerini yayınlamıştı. Bu durum ülke genelinde büyük yankı bulmuştu.  NSA’nın eski sistem analisti Edward Snowden, bundan 3 yıl önce ortaya çıkardığı belgelerle Amerika’nın dünya genelinde dinleme faaliyetlerini de gün yüzüne çıkarmıştı. Ve bunların yanı sıra Angela Merkel başta olmak üzere bir kaç siyasetçiyi de dinlediği ifade etmişti.