DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fen ve Teknoloji dersinde başarılı olabilmek için neler yapılmalı?

Fen ve Teknoloji dersinde başarılı olabilmek için neler yapılmalı?

Fen ve Teknoloji dersinde başarılı olabilmek için neler yapılmalı? Evet 2. yarıyıl başladı ve artık dersler de yoğunlaştı. Özellikle 8. Sınıf öğrencileri için Teog sınav maratonu da hızlandı. Her dersten başarıyı hedefleyen siz değerli öğrencilerimiz için birkaç yol gösterici tavsiyemiz var. Tavsiyelerimize Fen ve Teknoloji dersiyle başladık. Şimdiden kolay gelsin.  Fen ve Teknoloji dersi nasıl

Fen ve Teknoloji dersinde başarılı olabilmek için neler yapılmalı? Evet 2. yarıyıl başladı ve artık dersler de yoğunlaştı. Özellikle 8. Sınıf öğrencileri için Teog sınav maratonu da hızlandı. Her dersten başarıyı hedefleyen siz değerli öğrencilerimiz için birkaç yol gösterici tavsiyemiz var. Tavsiyelerimize Fen ve Teknoloji dersiyle başladık. Şimdiden kolay gelsin.

 Fen ve Teknoloji dersi nasıl sevilir?

Fen ve Teknoloji dersi birçok öğrencinin önyargı ile baktığı derslerdendir. Aslına bakılacak olursa, en zevkli ve en kolay derslerden bir tanesidir. Hele de günlük hayatta uygulamaya geçirilebildi mi bu zevk kat kat artar! Evde ve okulda öğrenme ve başarma duygusu ile yapılan uygulama çalışmaları, Fen ve Teknoloji dersi ile ilgili deneyler önyargılı öğrencilerin, birazda olsa bu önyargılarından kurtulmasına ve bu dersi sevmelerine fayda sağlayabilir. Eğer siz de bu önyargılı öğrencilerdenseniz, ancak araştırma yapmayı, deneyerek öğrenmeyi seviyorum diyorsanız bu yöntemi uygulamakta fayda var; çünkü her çocuk bu tür deneylerden çok çok hoşlanacaktır.

Fen ve Teknoloji dersi nasıl çalışılır?

Hepinizin bildiği gibi bir dersi derste öğrenmek, o dersi öğrenmenin en kolay ve en verimli şeklidir. Çünkü sınıf ya da laboratuar ortamında öğretmen eşliğinde öğrenilemeyen derslerin okul dışında öğrenilmesi ve bunun telafi edilmesi oldukça güçtür. Bu durum özellikle Fen ve Teknoloji gibi sayısal ağırlıklı dersler için çok önemlidir. Bu yüzden, bu derste başarı hedefleyen bütün öğrencilerin, dersi derste öğrenip, bu işi ciddiye alıp, başarı için üzerine düşen ilk görevi yerine getirmesi gereklidir.Yine ders başarısı için olmazsa olmaz şartlardan biri de her derste olduğu gibi Fen ve Teknoloji dersinde de derse hazırlıklı gelmek, derste not almak ve bu notları tekrar etmektir. Sınavlarla dolu bir eğitim sistemimiz olduğu için birde bunlara test çözüp konuyu pekiştirmeyi de eklersek başarı için bütün şartları tamamladık demektir.Fen ve Teknoloji dersine çalışırken ve tekrar yaparken mutlaka öğrendiğiniz konuların gerçek hayatla olan ilişkisini göz önünde bulundurmaya çalışın. Böylece öğrendiklerinizin aslında ne kadar gerekli ve günlük hayatta işe yarar bilgiler olduğunu görür, dersi sever ve derse daha kolay, daha fazla adapte olabilirsiniz.