DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fidel Castro’nun akıllara kazınan 10 sözü

Fidel Castro’nun akıllara kazınan 10 sözü

Küba’nın devrimci lider Fidel Castro 90 yaşında hayatını kaybetti. Siyasi kişiliğiyle bir çok tartışmaya konu olan Castro’nun akıllara kazınan 10 sözünü sizler için derledik.

Küba’nın devrimci lider Fidel Castro 90 yaşında hayatını kaybetti. Siyasi kişiliğiyle bir çok tartışmaya konu olan Castro’nun akıllara kazınan 10 sözünü sizler için derledik.

fidel-castro-1

1. Beni suçlayabilirsiniz, sorun değil. Tarih beni aklayacaktır.

fidel-castro-2 fidel-castro-3

2. Eğer büyük kitleleri ikna edebilmişse, fikirler silahlara ihtiyaç duymaz.

fidel-castro-4

3. Devrim hareketine 82 kişiyle başladım. Eğer bunu tekrar yapmak zorunda kalsaydım yanıma 10 ya da 15 sadık insan alırdım. Eğer sadıksanız ve hareket planınız varsa ne kadar küçük olduğunuzun hiçbir önemi yoktur.

fidel-castro-5

4. Devrim için savaşmayana komünist denmez.

fidel-castro-6

5. Diğerleri lüks otomobillere binebilsin diye neden bazı insanlar çıplak ayaklarıyla yürümek zorundadır?

fidel-castro-7

6. İşçi sınıfı yaratıcı sınıftır. İşçi sınıfı bir ülkede maddi refahın gerektirdiği her şeyi üretir, iktidar işçi sınıfının elinde olmadığı sürece, işçi sınıfı, iktidarın sömürücü toprak sahiplerinin, haksız kazanç sağlayanların, tekellerin, yerli ve yabancı çıkar gruplarının elinde kalmasına izin verdikçe, silahlar işçi sınıfının değil de, çıkar gruplarına hizmet edenlerin elinde oldukça, bu çıkar gruplarının ziyafet sofralarından dökülmesine göz yumduğu kırıntılar ne denli çok olursa olsun, işçi sınıfı yoksul bir hayat sürmeye zorlanacaktır.

fidel-castro-8

7. Bizler çoğu kez insan hakları üzerine konuşuyoruz. Ama aynı zamanda insanların hakları üzerine de konuşmalıyız. Diğerleri lüks otomobillere binebilsin diye neden bazı insanlar çıplak ayaklarıyla yürümek zorunda? Diğerleri 70 yıl yaşasın diye neden bazı insanlar 35 yıl yaşamak zorunda?Diğerleri müthiş derecede zengin olsun diye neden bazıları berbat bir şekilde yoksul olmak zorunda? Ben, bir parça ekmeğe bile sahip olamayan dünya çocuklarının adına konuşuyorum

fidel-castro-9

8. Ben bir Marksist-Leninistim ve yaşamımın son anına kadar da böyle kalacağım.

fidel-castro-10

10. Bir devrimden daha önemli bir şey yoktur. İnsanlığın diyalektik gerçeği budur. Emperyalizme karşı sadece sosyalizm durmaktadır.

fidel-castro-11