DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fırat Kalkanı’nda şehit sayısı 16’ya yükseldi

Fırat Kalkanı’nda şehit sayısı 16’ya yükseldi

Suriye sınırında yürütülen Fırat Kalkanı operasyonundan yine acı haber geldi. Dün gece saatlerinde gelen haberde 14 askerimiz şehit düştü.\r\n\r\n

Suriye sınırında yürütülen Fırat Kalkanı operasyonundan yine acı haber geldi. Dün gece saatlerinde gelen haberde 14 askerimiz şehit düştü.Türk Silahlı Kuvvetlerinden hemen açıklama geldi. Operasyon kapsamında kuşatılan El Bab’da hala harekatın devam ettiği belirtildi. Ve dün öğle saatlerinden sonra 3 ayrı bölgede saldırı düzenlendi. Bombalı araçlar ile yapılan saldırıda toplamda 14 askerimiz şehit oldu. 14 askerin şehit olmasının yanı sıra 6’sı ağır olmak üzere 18 askerinde ağır şekilde yaralandığı açıklandı. Yaralanan askerler hemen bölgedeki hastanelere kaldırılıp, burada tedavi altına alındı.

Fırat Kalkanı’nda 1 günde 14 şehit!

Belirlenen net sonuçlara göre gün içerisinde düzenlenen saldırı ve çatışmalar sonucunda Türk Silahlı Kuvvetleri personelinden 14’ü şehit düştü. 33 kişinin de yaralandığı açıklandı. Operasyon kapsamında görev alan topçu birlikleri El-Bab bölgesindeki terör örgütü DAEŞ’e ait olduğu tespit edilen bölgeleri ateş altına aldılar. Bunun ile birlikte 2 DOÇKA monteli, 3 Ağır Makinalı Tüfek ve 3 ZSU-23 silah monteli imha edildi.

ŞEHiT SAYISI 16’YA YÜKSELDi

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, şehit olan asker sayısının 16’ya yükseldiğini duyurdu.

138 DAEŞ’li terörist öldürüldü

Türk Hava Kuvvetlerinin yaptığı hava taarruzu sonucunda da tam 67 hedef vurularak imha edildi. Ve ateş destek vasıtası ile açılan ateşlerde çok sayıda DAEŞ hedefinin vurulduğu ifade edildi. Çatışmaların sonucunda da 138 DAEŞ’li terörist öldürüldü.

TSK’DAN GELEN AÇIKLAMA

“Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, havadan ve karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik ileri harekata devamla, El Bab-Halep yolunda tam kontrol sağlanmıştır. El Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait hedefler yoğun olarak ateş altına alınmaya devam etmektedir. Şu ana kadar 3 adet ZSU-23 Silah monteli pikap aracı, 2 adet DOÇKA monteli pikap aracı, 3 adet ağır makinalı tüfek monteli pikap aracı ateş altına alınarak imha edilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait savaş uçaklarınca yapılan hava taarruzları sonucunda 67 hedef vurularak imha edilmiş; ayrıca ateş destek vasıtalarımızla açılan ateşlerle çok sayıda DEAŞ hedefi etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateşler ve meydana gelen çatışmalar sonucunda 138 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirilmiştir. Çok sayıda teröristin yaralı olduğu ve bulundukları alanlardan tahliyelerinin, yoğun ateş altında olmaları nedeniyle gerçekleştirilemediği de telsiz konuşmalarından öğrenilmiştir. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında kuşatılmış olan El Bab meskun mahallinin kontrol edilmesine yönelik harekat devam etmektedir”

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

UZMAN ÇAVUŞ BURAK BOZ-KONYAKOMANDO ASTSUBAY GÖKHAN ÖZÜPEK-KIRKLARELİUZMAN ÇAVUŞ ALİ YILMAZ-BURDURUZMAN ÇAVUŞ OKTAY DURAK – YOZGATUZMAN ÇAVUŞ AKIN ACAR-ÇORLUASTSUBAY ÇAVUŞ ÖNDER PINAR-ELAZIĞFERHAT DEMİR-BURSAMEHMET KÖKKAYA-KAYSERİHASAN KAVUZ- SAMSUNALİ SEZAİ YALÇIN-TOKATOSMAN ÇELİK-KAYSERİ